ITALIJA

Zlatan Ibrahimović: Dovedite Mandžukića

Mandžo je uvijek isticao da mu je Šveđanin idol

F. Mutevelić

Podržava dolazak Mandžukića u Milan

Foto: ARHIVA


Iskusni golgeter Mario Mandžukić je provjerena napadačka vrijednost, koja će Milanu jako dobro doći da izdrži trku na tri fronta. Jer gdje god je igrao Mandžukić je garantovao dobar prosjek golova i važne doprinose u borbi za trofeje. Milanu upravo to treba ovih pola godine, provjerena vrijednost koja k tome ne iziskuje veliku investiciju.

Za Mandžukića se mora izdvojiti samo 6 plaća, a može se profitirati puno više. Isto vrijedi i za igrača, koji dobija priliku da se izbori za ostanak u velikom klubu, osvoji još trofeja i odradi finalni zamah karijeri kako ona po svojoj veličini zaslužuje.

Prema informacijama insajdera u Milanellu, doznaje se i da je Ibrahimović bio za Mandžukićev dolazak. Logično je da se konsultuje čovjeka, koji je svojim dolaskom prošle zime inicirao sve iskorake, koji su se dogodili, odnosno doprinio da se Milan upusti već sada u borbu za Scudetto.

Kao što je to učinio prije desetak godina po dolasku iz Barcelone, i kada je na predstavljanju navijačima na Meazzi javno obećao odnosno poručio:

- Došao sam osvojiti Scudetto. Naslov je nedostajao sedam godina, i Ibrahimović je bio vidovit, vodio je napad "rossonera" i na kraju je osvojen 18. Scudetto. Od te 2011.godine Milan ne zna što je slavlje.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na