TRANSFERI

Vajnaldum odbija produžiti novi ugovor, radi prelaska u Barcelonu

U Liverpul prešao iz Njukasla za 27 miliona eura

Odbija novi ugovor s Liverpulom. AGENCIJE

F. M. / SN

18.1.2021

Prema engleskim medijima Džordžinio Vajnaldum (Georginio Wijnaldum) odbio je Liverpul i Jurgena Klopa (Jürgen Klopp), i ne želi potpisati novi ugovor s engleskim prvakom. Radi se o standardnom i bitnom veznom igraču Redsa, koji u velikoj mjeri daje ton igri.

Po tvrdnjama pojedinih medija Holanđanin je to napravio, kako bi na ljeto kao slobodan igrač prešao u Barcelonu, jer je u vrlo dobrim odnosima s Ronaldom Kumanom (Koemanom), koji mu je bio selektor u reprezentaciji.

Vajnaldum veznjak, koji ima 30 godina, i u punoj je zrelosti, jak trkački, taktički, a dobar i tehnički, u Liverpool je prešao iz Njukasla u ljeto 2016. uz odštetu od 27 miliona eura. Liverpul mu je zato još početkom decembra stavio novi ugovor na stol, ali igrač je tražio vrijeme da razmisli. 

I tako ponovo krajem prošle godine. Šta će biti, pokazat će vrijeme. Činjenica je da bi se on mogao svidjeti i drugima u Barceloni, te da konačan rasplet po kojem postaje igrače Blaugrane, a Kuman dobij otkaz, također ne bio bi iznenađujući.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.