PREMIJER LIGA BIH

Poljski napadač pojačao Široki Brijeg

Igrač bogatog inozemnog iskustva

Zahara: Potpisao ugovor do kraja sezone. NK ŠIROKI BRIJEG

A. Vatreš

18.1.2021

Tridesetogodišnji poljski napadač Mateus Zahara (Mateusz Zachara) četvrto je pojačanje NK Široki Brijeg ove zime, potvrdio je klub s Pecare.

Igrač bogatog inozemnog iskustva, koji je između ostalog upisao i dva nastupa za reprezentaciju Poljske, potpisao je ugovor do kraja sezone. 

Svoj nogometni put počeo je u matičnom Rakov Čestočovu s nepunih 18 godina, a onda je potpunu igračku afirmaciju, uz izuzetak jednogodišnje posudbe u Katovicama, stekao nastupajući za poljskog prvoligaša Gornik Zabrze.

Nakon toga je 2015. uslijedio transfer u kineski Henan Đianje u kojem je tada radio i današnji kondicijski trener Frano Hrkać i koji vrlo dobro poznaje njegove igračke kvalitete.

- Sretan sam i uzbuđen zbog dolaska u Široki Brijeg. Iako, priznajem, ne poznajem mnogo bosanskohercegovački nogomet, Frano Hrkać mi je rekao kako se ovdje igra čvrst nogomet. Dolazim pomoći momčadi i pokazati svoje kvalitete. Vjerujem kako ću svojim pogotcima pridonijeti uspjehu svoje nove momčadi i obradovati navijače ovoga kluba - kazao je Zahara nakon službenog fotografiranja.

Pored prethodno spomenutih klubova, po povratku u domovinu branio je boje višetrukog poljskog prvaka Visle Krakov. Nakon toga nastupao je za portugalsku Tondeku, zatim ponovo za Rakóv, a posljednja dva angažmana imao je u slovačkim klubovima Pohronie i Železiarne Podbrezova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.