ZVANIČNO

Aleksandar Kačaniklić stigao na Poljud

Novo pojačanje Hajduka

Kačaniklić: Potpisao na tri i po godine. HNK HAJDUK SPLIT

A. Vatreš

15.2.2021

Aleksandar Kačaniklić (Alexander) novi je igrač Hajduka, 29-godišnji švedski krilni napadač danas je s Bijelima potpisao ugovor na sljedeće tri i po godine, a stigao je iz švedskog prvoligaša Hamarbija.

Kačaniklić je rođen 13. avgusta 1991. godine u Helsingborgu u Švedskoj, a osim švedskog ima i državljanstvo Sjeverne Makedonije. U Hajduku će nositi dres s brojem 7.

Karijeru je započeo u mlađim uzrasnim kategorijama Helsingborga, nastavio je igrati za mlađe uzrasne kategorije Liverpula i Fulama. Za Fulam je ukupno odigrao ukupno 100 utakmica u kojima je postigao 11 golova i upisao devet asistencija.

U Engleskoj je igrao još za Votford te Barnli. Iz Fulama je 2014. godine prešao u danski Kopenhagen. Dvije godine poslije postao je član francuskog Nanta u kojem je proveo dvije sezone. U februaru 2019. godine odlazi u švedski Hamarbi u kojem je u 54 nastupa zabio 19 pogodaka i dodao čak 20 asistencija. Za A reprezentaciju Švedske upisao je ukupno 21 nastup uz tri postignuta pogotka.

- Riječ je o igraču koji je po svom profilu kompatibilan stilu, načinu i modelu igre naše ekipe. Dodatna vrijednost igrača je činjenica da se radi o izrazito polivalentnom profilu ofanzivnog igrača koji u našoj ekipi i i sistemima igre koje koristimo može igrati na više deficitarnih pozicija, a posebno na pozicijama krilnog napadača. Aleks je igrač s iskustvom igranja u Premijeršipu i francuskoj Ligi 1, nastupao je za reprezentaciju Švedske te sam uvjeren kako će svojom kvalitetom i iskustvom podići našu igru - opisao je novog igrača sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

- Znam da sam došao u veliki klub sa sjajnim navijačima. Čuo sam dosta o njima i o klupskoj povijesti. I za mene je odluka bila lagana. Očekujem dosta od sebe i od kluba da nastavi ići u pozitivnom smjeru - reklo je novo pojačanje Bijelih u svom prvom službenom predstavljanju za Hajdukov klupski YouTube kanal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.