ZVANIČNO

Olimpik potvrdio angažman Nebojše Gavrića

Bivši igrač Sarajeva

Gavrić na predstavljanju. FK OLIMPIK SARAJEVO

A. Vatreš

17.2.2021

FK Olimpik zvanično je potvrdio angažman 30-godišnjeg veznjaka Nebojše Gavrića.

Gavrić je bh. javnosti poznat kao fudbaler koji je nastupao za Sarajevo, a u našoj državi je nastupao i za Rudar iz Ugljevika. 

U svojoj karijeri je nastupao i za Borac iz Čačka u kojem je ponikao, Mladost, Voždovac i Bačku, iz koje dolazi u redove kluba sa Otoke. 

Gavrić može igrati na nekoliko pozicija u timu, a nominalna pozicija mu je na centralnom veznom.

- Nakon prestanka saradnje sa ekipom Bačke, kontaktirali su me ljudi iz Olimpika. Bili su vrlo korektni i konkretni i ja sam odlučio da u narednom periodu nastupam za Olimpik. Već neko vrijeme sam s ekipom i mogu reći da Olimpik ima dobar tim, atmosfera je zaista sjajna i siguran sam da ćemo u proljetnom dijelu izgledati puno bolje nego je to bilo jesenas.

Kako sam kaže, neće biti problema sa privikavanjem na ekipu i grad.

- U Sarajevu sam bio do prije pola godine, tako da nema problema sa privikavanjem. Dosta fudbalera poznajem i to je svakako bio dodatni bonus da se brže prilagodim na ekipu i trenera. Cilj za ovu sezonu je jasan i ja vjerujem da smo u stanju da ga ispunimo. Dobro radimo, ekipa je dodatno ojačana i svi s nestrpljenjem čekamo takmičarske utakmice, rekao je Gavrić nakon potpisa ugovora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.