RAZLOG SLABA MINUTAŽA

Dinamo ostaje bez transfera vrijednog 5,5 miliona eura, Gojak sve bliži povratku iz Torina

Reprezentativac Bosne i Hercegovine u oktobru je posuđen Torinu, a tom prilikom "Modri" su inkasirali 500.000 eura

Amer Gojak. Agencije

A. M.

14.3.2021

Iako je zagrebački Dinamo prethodnih godina podigao standarde po pitanju transfer politike u regionu, jedna od potencijalnih milionskih prodaja u režiji "Modrih" visi o tankom koncu.

Naime, potencijalni transfer Amera Gojaka iz Dinama u Torino težak 5.500.000 eura sa svakim kolom Serije A izgleda sve dalje od realizacije, a prema pisanju "Jutarnjeg lista" gotovo je izvjesno da će se vezni fudbler na kraju sezone vratiti u Zagreb.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine u oktobru je posuđen Torinu, a tom prilikom "Modri" su inkasirali 500.000 eura uz klauzulu u ugovoru koja predviđa da bi Torino mogao otkupiti igrača za 5.500.000 eura ukoliko on odigra barem 10 utakmica kao starter.

Imajući u vidu da je Gojak do danas upisao samo pet utakmica u kojima je bio dio prve postave, a da je uz to u posljednja dva mjeseca odigrao samo 43 minute, izvjesno je da u Torinu nemaju namjeru zadržati igrača Dinama.

Status fudbalera koji je bio starter u susretima protiv Đenove, Rome, Bolonje, Verone i Milana, znatno se pogoršao od promjene trenera i dolaska Davidea Nikole (Nicola) na mjesto Marka Đampaola (Marco Giampaolo). Novi šef stručnog štaba u projekcijama borbe za opstanak ne vidi bh. reprezentativca pa će se vezni fudbaler po svemu sudeći na kraju sezone vratiti u Dinamo. 

Hrvatski tim će tako ostati kratak za 5.500.000 eura, a uz to će u igračkom kadru od ljeta imati fudbalera koji je dobar dio aktuelne sezone presjedio na klupi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.