TRANSFERI

Crvena zvezda planira srušiti Dinamov rekord i ponuditi najveću platu u regiji

Zvezda je, navodno, 30-godišnjem stoperu spremila 1,2 miliona eura, najveću platu u historiji jugoslovenskog fudbala

Aleksandar Dragović. Agencije

A. M.

17.3.2021

Crvena zvezda planira srušiti rekord klubova iz bivše Jugoslavije i dovesti igrača s godišnjom platom od 1,2 miliona eura.

Riječ je o Aleksandru Dragoviću, stoperu Bajera iz Leverkuzena. Dragović, standardni igrač njemačkog kluba, i Zvezda mjesecima pregovaraju oko ugovora. Dragović ugovor s Bajerom ima do kraja sezone i na Marakanu u julu može doći bez odštete.

Zvezda je, navodno, 30-godišnjem stoperu spremila 1,2 miliona eura, najveću platu u historiji srbijanskog fudbala, ali i najveću na prostorima bivše Jugoslavije. Prvak Srbije planira s Dragovićem, koji u Bajeru ima tri miliona eura po sezoni, potpisati trogodišnji ugovor.

Krajem januara generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić u razgovoru za Arenu rekao je kako su na dobrom putu da realizuju taj transfer.

- Ima istine oko Aleksandra Dragovića. Razgovarao sam s njim. Nesporna je njegova želja, to je njegov dječački san, da zaigra u Crvenoj zvezdi. Na dobrom smo putu da to realizujemo. Mada ima još prepreka, ne bih više o tome - rekao je Terzić.

- Ako vam se ukaže šansa da uzmete Dragovića, nemojte puno čekati. Napravite nešto, djelujte što prije. Prijatelj mi je. Čovjek je bolestan zvezdaš, doslovno bolestan. Iskoristite to kad budete mogli - rekao je nedavno hrvatski fudbaler Tin Jedvaj srbijanskim medijima o svom saigraču koji je ove sezone odigrao 25 utakmica za Bajer.

Rekord u srbijanskom fudbalu do sada bila je plata Zvezdinog Ričmonda Boaćija (Richmod Boakye) milion eura po sezoni, a Partizanov rekord je 900.000 eura za Zorana Tošića. U hrvatskom fudbalu više od milion eura zarađivao je samo Sudani (Soudani) u Dinamu, a sada je najplaćeniji Teofil-Katrin (Theophile-Catherine), koji od hrvatskog prvaka prima 900.000 eura po sezoni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.