PREMIJER LIGA BIH

Sloboda iskoristila reprezentativnu pauzu i predstavila dva nova pojačanja

Potpisali Nikola Leko i Josip Balić

Balić i Leko na predstavljanju. FK SLOBODA TUZLA

A. Vatreš

25.3.2021

Tuzlanska Sloboda je pauzu u m:tel Premijer ligi BiH iskoristila da predstavi dva nova pojačanja.

Danas su zvanično novi članovi FK Sloboda postali Nikola Leko i Josip Balić.

Nikola Leko je rođen 30. septembra 1996. godine u Posušju i igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača. U dosadašnjoj karijeri nastupao je za ekipe Koprivnice (Hrvatska), Čapljine i Aluminija (Slovenija). Upravo iz redova slovenačkog tima stigao je na Tušanj.

Nikola Leko. FK SLOBODA TUZLA

- Počastvovan sam što sam postao novi igrač FK Sloboda. Svi vrlo dobro znamo šta ovaj klub predstavlja u BiH, ali i šire. Svi su me odlično primili u Klubu od samog početka i jedva čekam da se priključim ekipi. Nadam se da ćemo zajedno što prije odvesti klub u mirnije vode na tablici. Moram istaći da od sadašnjih prvotimaca poznajem Luku Kukića i Dženisa Beganovića, te još neke nogometaše iz juniorskih dana. Dobro poznajem i ligu tako da se nadam da ću se brzo uklopiti - poručio je Leko nakon potpisa ugovora.

S tuzlanskim klubom Leko je dogovorio saradnju do kraja sezone uz mogućnost produženja ugovora.

Drugi novajlija u redovima "Crveno-crnih" je Josip Balić. Rođen je 8. jula 1993. godine u Splitu i igra na poziciji defanzivnog i centralnog veznjaka. Balić na Tušanj dolazi iz redova vijetnamskog prvoligaša Tan Hoa.

U rodnoj Hrvatskoj nastupao je za Split, Dugopolje i Solin, a igrao je i za ekipe Zavrč, Radomlje i Krško (Slovenija), Sabah (Azerbejdžan), Zlin (Češka) i Palanga (Litvanija).

Josip Balić. FK SLOBODA TUZLA

- Drago mi je da sam u FK Sloboda koji je jedan od najpoznatijih klubova u regionu. Mogu samo poručiti da ću dati sve od sebe da se nametnem stručnom štabu i da zajedno u nastavku sezone ostvarimo što bolje rezultate. Znam da trenutno situacija na tablici nije baš najbolja, ali siguran sam da ćemo to popraviti i donijeti radost našim navijačima. Ovdje sam odlično prihvaćen i spreman da pomognem Klubu - istakao je Balić koji je s Tuzlacima također dogovorio saradnju do kraja ove sezone uz mogućnost produženja ugovora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.