TRANSFERI

Aguero pred potpisom, ali sve zavisi od jednog čovjeka

Do saradnje u Mančesteru nije došlo, ali bi moglo doći u Barceloni

Serhio Aguero. Agencije

A. M.

21.4.2021

Prošlog ljeta, malo je nedostajalo da Lionel Mesi (Messi) obuče dres Mančester sitija. Javna je tajna da su nezadovoljnog Argentinca zvali njegov dugogodišnji prijatelj Serhio Aguero (Sergio) i Pep Gvardiola (Guardiola).

Do saradnje u Mančesteru nije došlo, ali bi moglo doći u Barceloni. Aguero se na kraju sezone, kada mu ističe ugovor, poslije 10 godina rastaje sa Sitijem, a argentinski mediji prenose da je u odmaklim pregovorima sa Barcom.

Međutim, sve zavisi od Mesija. Iako je novoizabrani povratnik na čelo katalonskog kluba Đoan Laporta (Joan) više puta izjavio da je apsolurtni prioritet zadržavanje superzvijezde, konkretnih pomaka još nema.

I Mesi na kraju sezone postaje "besplatan" igrač, ali ni on se ne oglašava po pitanju produženja saradnje sa jedinim klubom u kojem je profesionalno igrao fudbal. On je nedavno postavio uslove čelnicima kluba, među kojima su ključna dva vezana za pojačanja i za njegovu ulogu u donošenju najvažnijih odluka i vjerovatno čeka da to bude ispunjeno.

Do tada, na čekanju je i Aguero, čovjek koji je ostavio ogroman trag u Sitiju i engleskom fudbalu. Na 384 utakmice za “Građane” postigao je 257 golova. Najbolji je strijelac u historiji kluba iz Mančestera i najefikasniji stranac ikada u Engleskoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.