NJEMAČKA

Bajern nema novca za Halanda

Transfer koji se procjenjuje na više od 100 miliona eura apsolutno nezamisliv za Bavarce

Haland: Jedan od najtraženijih nogometaša današnjice. AGENCIJE

A. Vatreš

13.5.2021

Njemački nogometni prvak Bajern ni ne razmišlja o kupovini napadača Borusije iz Dortmunda Erlinga Halanda (Haaland) jer si to ne može priuštiti, kazao je budući izvršni direktor kluba Oliver Kan (Kahn).

- Oprostite, ali oni koji govore o Halandovom transferu još uvijek nisu razumjeli situaciju - rekao je Kan za njemački list Bild, prenosi Hina.

- Transfer koji se procjenjuje na više od 100 miliona eura trenutno je apsolutno nezamisliv za Bajern - dodao je Kan koji će na mjestu izvršnog direktora kluba naslijediti Karl-Hajnca Rumenigea (Karl-Heinz Rummenigge) krajem godine.

Legendarni bivši golman njemačke reprezentacije i Bajerna je dodao kako sjajna forma Roberta Levandovskog (Lewandowski), koji je ove sezone postigao 39 ligaških golova, znači da Bajern ionako ne mora kupovati novog napadača.

- Robert još ima dvogodišnji ugovor. Njegove izvedbe ne mogu se dovesti u pitanje. Siguran sam kako može držati ovu razinu još nekoliko godina. To je dovoljan razlog da ne razmišljamo o Halandu - poručio je Kan.

Jedan od najtraženijih nogometaša današnjice Norvežanin Erling Haland je ove sezone postigao 37 golova i zabilježio 11 asistencija u svim takmičenjima.

Nagađa se kako bi Haland ovog ljeta mogao napustiti Borusiju za oko 150 miliona eura, posebice nakon što su njegov agent Mino Rajola (Raiola) i otac Alf-Inge Haland (Haaland) išli na turneju po Evropi i sastajali se s nekoliko klubova kako bi razgovarali o budućnosti 20-godišnjaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.