TRANSFERI

Nesuđeni reprezentativac BiH ruši rekord svog tima

Najbogatija ponuda za jednog fudbalera Gorice

Lovrić: Odabrao Hrvatsku ispred BiH. Twitter

E. Ćosić

21.5.2021

Nesuđeni reprezentativac Bosne i Hercegovine i napadač Gorice Kristijan Lovrić na pragu je višemilionskog transfera u italijansku Đenou, piše "TuttoMercatoWeb". 

I ranije se Lovrić povezivao sa nekoliko klubova, ali do transfera nije došlo. Ovog puta je ozbiljnija priča otkrio je predsjednik Gorice Nenad Črnko u razgovoru za "Index.hr.". Napadač je prošle zime trebao otići u Dinamo Kijev, ali do transfera nije došlo dok je u međuvremenu odbacio i opciju odlaska u kineski Henan koji je nudio tri miliona eura. Đenoa sada nudi 4.5 miliona eura, ali Gorici su porasli apetiti, žele više.

Lovrić je dobio pretpoziv selektora Dalića za predstojeće Evropsko prvenstvo što mu je znatno podiglo cijenu. Napadač je ove sezone odigrao 28 utakmica, a postigao je 15 golova uz pet asistencija. 

Podsjećamo, Ivajlo Petev se po dolasku na klupu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine dao u posao, a pod lupom nasljednika Dušana Bajevića našao se između ostalih i napadač Gorice. Petev ga je silno želio, navodno se Lovrić premišljao, ali sve dileme mu je otklonio Zlatko Dalić pozivom u hrvatsku reprezentaciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.