VIJEST KOJA SE ČEKALA

Mesi donio odluku o svojoj budućnosti u Barceloni

U Barcelonu je stigao prije 20 godina i od tada osvojio 36 trofeja, te postigao 672 gola

Lionel Mesi. Agencije

A. M.

22.5.2021

Lionel Mesi (Messi), najbolji fudbaler Barcelone, donio je odluku o budućnosti. Legendarni Argentinac je odlučio da ostane u Barveloni, javlja dopisnik "BeIN Sporta" iz Barcelone.

Ova informacija se pojavila u trenutku kada čitava planeta s nestrpljenjem čeka veliki intervju koji je napadač dao za argentinski "Ole". U njemu je Mesi pričao o mnogim detaljima iz života, ali i o odluci o Barceloni, kada se očekuje da detaljno obrazloži zbog čega se odlučio na taj potez.

U prvom dijelu intervjua govorio je o djetinjstvu.

- Starijoj grupi dječaka je nedostajao igrač i moja baka, koja je poznavala terena, počela je da im priča da ja zaigram. On je rekao ‘Ne, pogledaj kako je mali, vi ste ludi, povrijediće ga’, ali je ona nastavila da govori ‘Ubaci ga u igru, ubaci ga’. Na kraju su to uradili uradio sam nekoliko dobrih stvari i od tada je sve počelo… Moja baka je otišla do njega i rekla: ‘Kupi mu košarčke, dovest ću ga na trening sljedeće sedmice’ i tako je sve počelo - rekao je, između ostalog, Mesi.

Navijači se uzdaju u Mesijevo prijateljstvo sa Đoanom Laportom, koji je nedavno uspio obezbijediti 500 miliona eura kredita koji bi mogao omogućiti Barci da dovede kvalitetna pojačanja.

U Barcelonu je Mesi stigao prije 20 godina i od tada osvojio 36 trofeja, te postigao 672 gola na 778 mečeva uz 304 asistencija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.