TRANSFERI

Španski mediji sele Bufona u Real Madrid

"DonDiario" objavio informaciju

Bufon: Želi osvojiti Ligu prvaka. Twitter

E. Ćosić

23.5.2021

Nakon što je objavljeno da će legendarni Đanluiđi Bufon (Gianluigi Buffon) napustiti Juventus po drugi put u svojoj karijeri, iz Španije je kao grom iz vedra neba stigla informacija kako bi se veteran mogao skrasiti u Real Madridu. 

Ako je vjerovati navodima španskog "DonDiarija", Điđi Bufon bi trebao biti rezerva Kurtoi (Courtois), dok bi u tom slučaju ukrajinski čuvar mreže Andrij Lunjin (Lunin) napustio klub u potrazi za većom minutažom. Španski medij "opravdava" navode činjenicom da Bufon još uvijek nije osvojio toliko željenu Ligu prvaka, a da je Real Madrid klub koji je uvijek u borbi za "ušasti" trofej.

- Bufon se sa 43 godine suočava sa dilemom, da li da okači rukavice o klin ili da proba sa posljednjom avanturom, moguće u Real Madridu. Nakon veoma duge i uspješne karijere, on i dalje sanja o osvajanju Lige prvaka i još uvijek nije odustao. Zbog toga nije produžio ugovor sa Juventusom i nudi se Realu, kao zamjena Kurtoi, naveo je španski list.

Karijera legendarnog golmana započela je 1995. godine, kada je kao 17-godišnjak stao na gol Parme čiji dres je nosio šest godina. Nakon toga je proveo 17 godina u Juventusu, potom je uslijedila jednogodišnja avantura u PSG-u, da bi se ponovo vratio u Juventus na ljeto 2019. godine. Buffon je osvojio veliki broj trofeja, ali Ligu prvaka još uvijek nije osvojio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.