ITALIJA

Ronaldo između Junajteda i PSG-a, Georgina ima želju

Portugalac napušta Juventus

Ronaldo: O narednoj destinaciji se pita i Georgina. ARHIV

E. Ćosić

28.5.2021

Ono o čemu se pisalo u proteklim danima, danas je ozvaničeno. Masimilijano Alegri (Massimiliano Allegri) novi je trener Juventusa nakon što je Pirlu uručen otkaz. Međutim, ova promjena na trenerskoj klupi mogla bi donijeti probleme upravi "Stare dame" pošto prva zvijezda tima Kristijano Ronaldo (Cristiano) nije zadovoljan potezom čelnih ljudi kluba.

Naime, Alegri je prije dvije godine zagovarao prodaju Portugalca. Tada je Anjeliju (Agnelli) poručio da proda Ronalda jer nije mogao uklopiti portugalskog fudbalera u svoje zamisli. Ipak stvari su se promijenile, pa je umjesto Ronalda klub napustio Alegri koji je otišao nakon pet uspješnih sezona, u kojima je Juventus bio prvak Italije. Presudilo je mišljenje dojučerašnjeg sportskog direktora Fabija Paratićija (Paratici), čija je vizija Juventusa drugačija.

"Gazzetta dello Sport" piše da je 36-godišnji Ronaldo loše reagirao na povratak Alegrija te da bi ovog ljeta mogao napustiti klub. Zapravo, već neko vrijeme postoji špekulacija da će jedan od najboljih fudbalera svih vremena napustiti Torino, a povratkom Alegrija priča je dobila na dodatnoj snazi. Ipak, postoji problem. Ronalda u ovom trenutku mogu priuštiti samo dva kluba, Mančester Junajted i PSG. 

Kako stvari stoje bliže transferu je PSG, obzirom da francuski viceprvak može ponuditi više novca za platu Portugalca, a i Ronaldova izabranica Georgina Rodrigez (Rodriguez) bi radije u Grad svjetlosti, nego u hladni Mančester iz kojeg je Ronaldo 2009. godine preselio u Madrid.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.