REAL MADRID

Poznata prva želja Karla Anćelotija

Novi trener kraljevskog kluba odredio koga želi dovesti

Anćeloti: Već je jednom dovodio Španca u svoj tim. TWITTER

E. Ćosić

1.6.2021

Kao grom iz vedra neba stigla je, prvo informacija da bi Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) mogao postati novi - stari trener Real Madrida, a onda i potvrda iz kraljevskog kluba koji je tako vratio italijanskog stručnjaka nakon šest godina.

Anćeloti je sa Realom dogovorio saradnju na tri godine, a čini se da se Italijan već bacio na sklapanje ekipe za narednu sezonu. Tim Reala je istrošen, naročito se to osjeti u veznom redu gdje su prekaljeni Luka Modrić i Toni Kros (Kroos), pa je Anćeloti "naciljao" veznjaka Napolija Fabiana Ruiza kao prvo pojačanje u svom drugom mandatu na klupi "Kraljeva".

Reprezentativac Španije se već neko vrijeme stidljivo dovodio u vezu sa Realom i Barcelonom, a čini se da bi ga dolazak Anćelotija trebao usmjeriti u špansku prestonicu. Upravo je italijanski trener doveo Ruiza u Napoli, kada ga je na ljeto 2018. godine u transferu teškom 30 miliona eura doveo iz Betisa.

Ruiz se našao na spisku selektora Španije Luisa Enrikea (Enriquea) za predstojeće Evropsko prvenstvo, a "Crvena furija" je smještena u grupu E zajedno sa selekcijama Poljske, Švedske i Slovačke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.