ENGLESKA

Ukoliko Espirito Santo preuzme Everton, sa sobom će povesti fudbalera Vulvsa

"Karamele" intenzivno rade na pronalasku zamjene za Karla Anćelotija koji je otišao u Real Madrid

Espirito Santo: Proveo četiri godine na klupi Vulvsa. TWITTER

E. Ćosić

4.6.2021

Everton intenzivno radi na pronalasku zamjene za Karla Anćelotija (Carlo Ancelotti) koji je odlučio napustiti Gudison Park zbog Real Madrida. Čim je postalo jasno da će se italijanski stručnjak nakon šest godina vratiti na klupu kraljevskog kluba, počele su špekulacije oko novog trenera "Karamela". 

Navodno je 40 menadžera koji su potencijalni kandidati da preuzmu Everton, a između ostalih, tu je i Nuno Espirito Santo koji je na kraju sezone napustio Vulverhempton. Portugalski trener se dovodio u vezu i sa Totenhemom, ali za klupu londonskih "Pijetlova" najbolje kotira Antonio Konte (Conte). Sada se pojavila vijest da Espirito Santo "podmićuje" upravu Evertona, obećavajući dolazak Pedra Neta (21) ukoliko on dobije povjerenje uprave. 

Krilni fudbaler je u Vulvse stigao 2019. godine kada je došao iz redova Brage, a jednu polusezonu je proveo u Laciju gdje se nije naigrao. Nije nova vijest što je jednom članu Vulvsa menadžer popularni Žorže Mendeš (Jorge Mendes), koji bi mogao olakšati posao Evertonu ukoliko tim sa Gudisona angažuje portugalskog trenera, piše "LiverpoolEcho".

Inače, koga god da Everton na kraju dovede na trenersku poziciju on će voditi pripremne utakmice u SAD-u, na Florida Kupu gdje će "Karamele" prvo odmjeriti snage sa kolumbijskim Milionarisom, a potom će protivnik u drugoj pripremnoj utakmici biti ili Arsenal ili Inter.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.