ENGLESKA

Pojavio se novi klub koji je pokazao interesovanje za Miralema Pjanića

Bh. reprezentativac će vjerovatno napustiti Barcelonu već nakon jedne sezone

Pjanić: U nemilosti trenera Kumana. TWITTER

E. Ćosić

8.6.2021

Miralem Pjanić vjerovatno napušta Barcelonu nakon samo jedne sezone, pošto je reprezentativac Bosne i Hercegovine u nemilosti trenera tima Ronalda Kumana (Koeman). Nakon što je holandski stručnjak produžio ugovor sa Kataloncima, postalo je sve jasnije da je Pjanićeva budućnost negdje drugo.

Bh. fudbaler se sve više povezuje sa povratkom u Juventus, protiv kojeg ništa nema ni novi - stari trener Masimilijano Alegri (Massimiliano Allegri), interes su pokazali i PSG i Čelzi, a sada se pojavio novi klub kojem je zanimljiv iskusni veznjak. Prema pisanju "Fichajes", posljednji klub koji se dovodi u vezu sa Pjanićem je Everton.

Navodi se kako bi veznjak Tom Dejvis (Davis) mogao preći u Soutempton, ako Vard Prouz (Ward Prowse) ode, tako da bi Everton upražnjeno mjesto u srcu veznog reda želio popuniti sa bh. fudbalerom. Obzirom da ni Kuman ne želi Pjanića, navodi se kako bi "Mali princ" mogao otići za svega 30 miliona eura.

Pjanić je ove sezone odigrao svega 19 utakmica u La Ligi, a uglavnom su to bili ulasci sa klupe za rezervne fudbalere. Nije zabilježio ni jedan gol, ni asistenciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.