ENGLESKA

Vest hem potpisao mladog fudbalera Čelzija

Mladi igrač Plavaca igrao za "U23" ekipu

E. Ćosić

Ekvah: Bio na probi u Vest hemu

Foto: TWITTER


Vest hem i Čelzi ipak sarađuju ovo ljeto, nakon što je propao pokušaj "Čekičara" da dovedu Olivijea Žirua (Olivier Giroud) koji je na kraju dobio novi ugovor na Stemford Bridžu, čelnici dva londonska kluba sklopili su drugi dogovor. 

Dejvid Mojes (David Moyes) će od naredne sezone na raspolaganju imati Čelzijevog 19-godišnjeg veznjaka Pijera Ekvaha (Pierre Ekwah). Ovaj po vokaciji defanzivni veznjak stigao je na Stamford Bridž 2018. godine iz Nanta za 1.8 miliona funti, a sada se našao na raskrsnici karijere obzirom da nije želio ostati u Čelziju, prenosi "Sky Sports".

Isti izvor navodi kako je Ekvah proveo određeno vrijeme na probi u Vest hemu, gdje je odigrao dvije utakmice za "U23" ekipu, pa je svojim partijama zadovoljio čelnike kluba. On je odigrao sedam utakmica u Premijer ligi 2 za Čelzi, a onda stigao u Vest hem i odmah pogodio protiv Arsenala. 

Pojedini engleski mediji predstavili su Ekvaha kao potencijalnog zamjenika za Deklana Rajsa (Declan Rice), za kojeg vlada veliki interes engleskih velikana, ponajveći dolazi od Mančester junajteda i Čelzija.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na