ITALIJA

Murinjo želi Hrvata koji mu je zagorčao život

Dominik Livaković odbranio zicer protiv Totenhema u pobjedi Dinama (3:0)

Livaković: Spasio "Modre" u 116. minuti utakmice. GOL. HR

E. Ćosić

8.6.2021

Novi trener Rome Žoze Murinjo (Jose Mourinho) uveliko radi na pojačavanju svog tima pred predstojeću sezonu, a prema pisanjima italijanskih medija "Posebni" je pikirao novog golmana. Izbor portugalskog trenera pao je na golmana Dinamo Zagreba Dominika Livakovića.

Murinjo ne vjeruje španskom čuvaru mreže Pauu Lopesu, pa je od svog imenovanja na klupu rimske "Vučice" počeo da traži njegovu zamjenu. Spominjao se i David De Hea (De Gea), ali bilo je nerealno da Španac dođe na Olimpiko obzirom na njegova enormna primanja. S druge strane, hrvatski golman je mnogo jeftiniji, a Murinjo se imao priliku lično uvjeriti u njegove kvalitete.

Podsjećamo, Dinamo Zagreb je eliminisao Murinjov Totenhem na putu do osmine finala Evropa lige. Londonski "Pijetlovi" su u Zagreb došli sa dva gola prednosti iz prve utakmice, ali su "Modri" nadoknadili zaostatak i izborili produžetke, da bi u dodatnih 30 minuta došli do još jednog pogotka i osmine finala.

Mogao se Totenhem provući na Maksimiru uprkos lošoj partiji, ali je Livaković u 116. minuti odbrani zicer prvog strijelca "Pijetlova" Herija Kejna (Harry Kane). Prema specijaliziranom portalu "Transfermarket", Livaković vrijedi 16 miliona eura.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.