SPORT

Inter i reprezentativac Srbije se dogovorili, čeka se Hakimi

Fudbaler Ajntrahta dogovorio lične uslove sa milanskim gigantom

Kostić: U Ajntraht stigao 2018. godine iz HSV-a. ARHIV

E. Ćosić

10.6.2021

Reprezentativac Srbije i još uvijek član Ajntrahta iz Frankfurta Filip Kostić dogovorio je lične uslove sa Interom. Još je preostalo da klubovi riješe svoj dio posla, a spominje se cifra od 25 miliona eura. To neće biti problem "Nerazurima", ali čelnici Intera prvo žele zaraditi neki novac, pa se tako na Kostićevom putu do Đuzepe Meace našao Hakimi.

"Nerazuri" žele prodati Marokanca i dijelom novca od njegovog obeštećenja platiti dolazak Kostića. Inter za Hakimija traži između 60 i 70 miliona eura. Za sada ima nekoliko zainteresovanih klubova, a najveće interesovanje pokazali su PSG i Čelzi. Ukoliko milanski klub uspije da ga proda neće imati problema da kupi Kostića, za koga njemački klub traži oko 25 miliona eura.

Kostić je bio konstantan cijele sezone i zabilježio je 17 asistencija uz četiri postignuta gola. "Sky Sports Njemačka" piše da je Kostić želja novog trenera Simonea Inzagija (Inzaghi), a poznato je da je za usluge reprezentativca Srbije zainteresovan bio i Inzagijev prethodnik Antonio Konte (Conte).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.