PIŠE "BILD"

Nakon Modrića i Kovačića još jedan "dinamovac" stiže u Real

Još jedan fudbaler koji je igrao za Dinamo mogao bi se skrasiti u Madridu

Olmo: Lajpcig bi ga pustio za ne manje od 50 miliona eura. AFP

E. Ćosić

26.6.2021

Real Madrid sezonu je završio bez trofeja. Ni period nakon izuzetno iscrpljujuće sezone za kraljevski tim nije lagan. Desila se promjena i na trenerskoj klupi, nakon što je Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) odstupio, na čelo stručnog štaba vratio se Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti).

Italijanski stručnjak uveliko traži pojačanja za svoj tim, a ako je vjerovati pisanju njemačkog "Bilda", pronašao ga je u Lajpcigu i to u vidu bivšeg fudbalera Dinamo Zagreba Danija Olma.

"Bild" piše kako nema šanse da bi Lajpcig 23-godišnjeg Olma pustio za manje od 50 miliona eura. Olmo je u Leipzig stigao u januaru 2020. iz Dinama u transferu koji je vrijedio 22 miliona eura. Rođen je u Kataloniji, a prve nogometne korake napravio je u Espanjolu pa je proveo sedam godina u Barceloni. Odlazak u Real značio bi odlazak u najljućeg rivala njegovog kluba iz djetinjstva.

Inače, u slučaju da se transfer realizuje Olmo bi tako krenuo putem Luke Modrića i Matea Kovačića, bivših fudbalera Dinama koji su u novije vrijeme nosili ili još uvijek nose dres kraljevskog kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.