TRANSFERI

Ljetni prijelazni rok uživo: Juventus doveo veznjaka, proširila se češka kolonija u Vest hemu

Najnovije informacije sa "merkata"

Nekoliko velikih transfera obilježilo je ovu godinu. today.in

E. D. A

31.8.2021

Utorak, 21:40 - Aleks Kral (Alex) će povećati češku kolonu u Vest hemu. Kral stiže na posudbu iz moskovskog Spartaka, te će se pridružiti Cufalu (Coufal) i Sučeku (Souček). "Čekičari" će imati pravo otkupa.

Utorak, 16:40 – Žerom Boateng (Jerome) je novi igrač Liona. Bivši reprezentativac Njemačke je napustio Bajern po isteku ugovora.

Utorak, 16:32 – I Jan Karamoa (Yann Karamoah) stiže u Šefild junajted. Bivši fudbaler Intera i Bordoa stiže na posudbu iz Parme.

Utorak, 16:20 – Švedski reprezentativni golman Robin Olsen će postati novi čuvar mreže Šefild junajteda. On stiže na jednogodišnju posudbu iz Rome.

Utorak, 15:45 – Sada već bivši fudbaler PSV-a Mohamed Ihatjaren (Ihattaren) seli u Juventus s kojim je potpisao ugovor na četiri godine.

Utorak, 15:35 – Aktivan je i Milan posljednjeg dana prijelaznog roka. „Rosoneri“ su potpisali Čaku Traorea (Chaku) iz Parme, a potpisan je i Jaćine Adli (Yacine Adli) koji će narednu sezonu provesti na posudbi u Bordou.

Utorak, 15:30 – Zambo Angisa (Anguissa) je novi igrač Napolija. On stiže na posudbu iz Fulema, a Napolitanci će imati pravo otkupa za 15.000.000 eura.

Utorak, 15:20 – Rej Manaž (Rey Manaj) će narednu sezonu provesti u Speciji. On stiže na posudbu iz Barcelone, a italijanski klub će imati pravo otkupa za 3.000.000 eura.

Utorak, 15:12 – Valentino Lazaro je zvanično u Benfici, u koju stiže na posudbu iz Intera.

Utorak, 15:00 - Mark Kukurelja (Marc Cuccurella) iz Hetafea prešao je u Brajton za 18 miliona eura. Potpisao je petogodišnji ugovor.

Utorak, 14:20 – Lukas Perez (Lucas), bivši igrač Arsenala, Njukastla i Deportivo La Korunje, skrasio se u Elčeu

Utorak, 14:15 - Miziane Maolida (Myziane Maolida) novi je igrač Herte. Ovaj 22-godišnji Francuz dolazi iz Nice za 4,5 miliona eura odštete. 

Utorak, 13:10 - Brojni mediji javljaju kako je Edinson Kavani (Cavani) blizu Barcelone.

Utorak, 15:00 - Kris Vitli (Chris Wheatley) piše da će Arsenal pustiti Hektora Belerina (Hector Bellerin) u Betis. Španski desni bek nije u planovima menadžera Mikela Artete.

Utorak, 14:45 - Francuski napadač Odson Eduard (Odsonne Edouard) iz Seltika odlazi u Kristal Palas. Englezi će ga platiti između 18 i 19 miliona eura.

Utorak, 14:20 - Italijanski prvoligaš Atalanta potpisala je ugovor s nizozemskim veznjakom Teunom Kopmajnersom (Koopmeiners), koji je cijelu dosadašnju karijeru proveo u Alkmaru.

Utorak, 13:45 - Arsenal će dovesti Japanca Takehira Tomijasua (Tomiyasu) iz Bolonje. Platit će ga 20 miliona eura uz tri miliona eura bonusa. Tomijasu može igrati stopera i desnog beka.

Utorak, 12:45 - Emir Dilaver vratio se u Dinamo, a ovo je potvrdio i zagrebački klub na svojim službenim stranicama. Ovaj stoper došao je u Dinamo godinu dana nakon što su ga "Modri" prodali Rizesporu za milion eura. 

Utorak, 12:30 - Igor Matanović novi je igrač Ajntrahta, potvrdili su iz ovog kluba.

Utorak, 11:00 - Veznjak Benfike, Florentino Luis, karijeru nastavlja u Getafeu. Dogovorena je jednogodišnja posudba, a sve je potvrđeno na službenim stranicama Benfike

Utorak, 9:30 -  U posljednjim satima ponedjeljka Real Madrid je završio transfer Eduarda Kamavinge (Camavinga, 18) iz Rena. Više o ovom transferu saznajte OVDJE.

Utorak, 9:00 - Lacio završava transfer Veroninog ofanzivca Matije Zakanjija (Mattia Zaccagni). Za 26-godišnjaka Lacio će izdvojiti oko sedam miliona eura, uz dva miliona eura bonusa. 

Ponedjeljak, 19:49 - Daniel Džejms (James) novi je fudbaler Lidsa. On stiže iz Mančester junajteda za 28.000.000 eura plus bonusi. Sutra će obaviti ljekarske preglede.

Ponedjeljak, 19:45 - Ozan Kabak novi je fudbaler Norviča. On stiže iz Šalkea na posudbu vrijednu 4.000.000 eura, a "Kanarinci" će imati opciju otkupa za dodatnih 14.000.000 eura. Turski defanzivac je prošlu polusezonu igrao za Liverpul.

Ponedjeljak, 18:47 - Barcelona i Totenhem su dogovorili posao vrijedan 30 miliona eura. Emerson Rojal (Royal) seli u London, prenosi Fabricio Romano (Fabrizio).

Ponedjeljak, 18:25 - Arsenalov Ris Nelson (Reiss) seli u Nizozemsku, gdje će narednu sezonu igrati za Fejnord kao posuđen igrač. Tim iz Roterdama je prvobitno želio Amada Dijala (Diallo), ali se mladi fudbaler Mančester junajteda povrijedio.

Ponedjeljak, 16:15 - Nakon ne baš uspješne epizode u dresu Arsenala i Šalkea, Škodran Mustafi (Shkodran) ima novi klub. Kako tvrdi Nikolo Skira (Nico Schira), Nijemac je sve dogovorio s Torinom, potpisat će trogodišnji ugovor uz mogućnost produženja na još jednu godinu.

Ponedjeljak, 15:30 - Engleski i italijanski mediji tvrde kako je Mikel Damsgard (Mikkel Damsgaard) na pragu prelaska u Premijer ligu. Najbliži njegovom dovođenju je Liverpul, a u igri su još Lids i Aston Vila.

Ponedjeljak, 14:30 - Bajern je u svoj redove doveo dojučerašnjeg kapitena Lajpciga za svega 16 miliona eura. Marsela Sabicera (Marcel Sabitzer) očekuje velika konkurencija u veznom redu, a s 27-godišnjim Austrijancem je potpisan četverogodišnji ugovor.

Nedjelja, 18:30 - Everton je blizu dovođenja napadača Salomona Rondona. Rondon igra za kineski Dalian, a u karijeri je ranije igrao za Njukasl u Premieršipu.


Nedjelja, 15:00 - Velšanin Danijel Džejms (Daniel James) prva je žrtva Ronaldovog povratka u Junajted, piše The Star. Krilni igrač mogao bi završiti u Brajtonu jer je postao višak.


Subota, 21:48 - Sada već bivši defanzivac Čelzija Kurt Zuma (Zouma) novi je igrač Vest hema. Vrijednost njegovog transfera među "Čekičare" procijenjena je na oko 30.000.000 eura.

Subota, 18:02 - Kristal Palas je ozvaničio četvrto pojačanje ovog ljeta.  Vil Hjuz (Will Hughes) je stigao iz Votforda u transferu vrijedno sedam miliona eura.

Subota, 17:15 - Desni bek Real Madrida, Alvaro Odriozola, narednih godinu dana provest će na posudbi u Fiorentini, potvrdio je italijanski klub. 

Subota, 16:18 - Juventus pronašao zamjenu za Kristijana Ronalda (Cristiano). "Stara dama" vraća Mojze Kena (Moise Kean) na posudbi iz Evertona uz pravo otkupa od 20.000.000 eura.

Četvrtak, 16:00 - Igrač Dinama Lovro Majer otputovao je u Francusku na potpis ugovora s Renom, Dinamo će dobiti 15 miliona eura. Na odlasku je i Kristijan Jakić za kojeg je Ajntraht navodno ponudio devet miliona eura.

Srijeda, 19:00 - Usmane Dembele (Ousmane) ostaje u Barceloni i produžit će s katalonskim klubom ugovor do 2025. godine. Objava dogovora se očekuje početkom septembra.

Utorak, 18:14 - Darko Todorović ima novi klub. Reprezentativac BiH je poslan na novu posudbu iz Salzburga, a naredna destinacija brzonogog beka je Ahmat Grozni. Opširnije pročitajte OVDJE.

Utorak, 16:00 - Milan je u posljednjoj fazi pregovora s Čelzijem oko nove posudbe Timua Bakajoka (Tiemou Bakayok). Ovaj igrač je  u Milanu igrao u sezoni 2018/19, a spreman je vratiti se na "San Siro".

Utorak, 15:00 - Francuski mediji javljaju da je Kurt Zuma (Zouma) na korak od potpisa za Vest Hem. Čelzi bi od transfera trebao zaraditi 30 miliona eura, a francuski stoper bi trebao potpisati ugvoor na pet godina.

Utorak, 13:30 - Andi Robertson (Andy) potpisao je novi višegodišnji ugovor s Liverpulom.


Ponedjeljak, 20:15 - Čelzi je prodao Davida Zapakostu (Davide Zapacostu) u Atalantu.


Ponedjeljak, 19:00 - Tomas Delani (Thomas Delaney) trebao bi se uskoro pojaviti na potpisivanju ugovora u Sevilji. Borusia Dortmund potvrdila je da su pregovori u toku, a španski mediji očekuju da će transfer uskoro biti realizovan.


Ponedjeljak, 17:30 - Lion je doveo Đerdana Šaćirija (Xherdana Shaqirija) iz Liverpula. Švicarski ofanzivac stiže u francuski klub za šest miliona eura uz pet miliona eura potencijalnih bonusa. Više o ovom transferu saznajte OVDJE .

Nedjelja, 16:30 - Prema pisanju stručnjaka za transfere Rudija Galetija (Rudy Galetti) Atletiko je doveo novog napadača - Mateusa Kunju (Matheus Cunha) za 30 miliona eura iz Herte. 

Nedjelja, 12:00 - Nizozemski "Sport" tvrdi kako je Sevilja ponudila napadača Luka de Jonga (Luuk) Barceloni. Nizozemac je za Sevilju zaigrao u 94 utakmice i zabio 19 golova, između ostalog i u finalu Evropske lige protiv Intera.

Subota, 19:00 - Legendarni brazilski internacionalac David Luiž (Luiz) na pragu je povratka u domovinu, tačnije u Flamengo.

Subota, 16:00 - Prema navodima s Twittera Milan i Horge Mendez (Jorge Mendes) pregovaraju oko dovođenja Bernarda Silve u crveno-crni dio Milana. Dolaskom Džeka Griliša (Jacka Grealisha) u Mančester sity, Silva je postao prekobrojan.


Petak, 18:00 -  Sevilja je objavila da je za 16 miliona eura iz Vulverhemptona  dovela napadača Rafu Mira. Napadač koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Hueski potpisao je ugovor do 2026, a ranije ga je htio i Atletika.

Petak, 15:00 - Ugledna "Marca" je objavila popis igrača koji će u ovom prijelaznom roku napustiti klub jer Diego Simeone na njih više ne računa. Neki će biti prodani, a neki će na posudbu. Na popisu su Markos Paulo (Marcos), Santiago Arias, Nehuan Perez, Sergio Kameljo (Camello), Fransisko Montero (Francisco) i Rodrigo Rikelme (Riquelme).

Četvrtak, 20:38 - Reprezentativac Italije Emerson Palmieri je naredne dvije godine provesti na posudbi u Lionu. Lijevi bočni fudbaler će na Žerlan stići iz Čelzija.

Četvrtak, 19:28 - Mančester junajted je Andreasa Pereiru poslao na jednogodišnju posudbu u Flamengo. Brazilski tim će za pozajmicu izdvojiti milion eura, a dobio je mogućnost otkupa za 15.000.000 eura.



Utorak, 15:05 - Roni Lopez (Rony Lopes) napušta Sevilju i seli u Olimpijakos u transferu vrijednom 12.000.000 eura.

Utorak, 14:20 - Fil Đagelka (Phil Jagielka) i Sem Baldok (Sam Baldock) su novi igrači Derbi Kauntija koji sa klupe predvodi legendarni Vejn Runi (Wayne Rooney).

Utorak, 12:07 - Tejmi Abraham (Tammy) je i zvanično novi fudbaler Rome koja je za njegov dolazak iz Čelzija platila 40.000.000 eura.

Ponedjeljak, 19:28 - Napadač Abubakar Kamara (Camara) novi je igrač grčkog Arisa. On stiže iz Fulema u transferu vrijednom 3.500.000 eura.

Petak, 18:30 - Iskusni belgijski veznjak Rađa Naingolan (Radja Nainggolan), ovog ljeta raskinuo je ugovor sa Interom, a potom se vratio u Belgiju. Više o svemu pročitajte OVDJE.


Petak, 17:00 - Liverpul i VIrdžil van Dik (Virgil Van Dijk) produžili su saradnju na još pet sezona. Više o ovome saznajte OVDJE.


Petak, 15:30 - Goran Pandev ostaje u Đenoi. Makedonska 38-godišnja legenda potpisala je novi jednogodišnji ugovor. Odlučio je provesti još jednu godinu u klubu u koji je došao 2015. iz Galatasaraja. 


Petak, 11:43 - Zenit je za 15 miliona eura potpisao Klaudinja (Claudinho) iz Red Bull Bragantina. Olimpijski prvak sa Brazilom je po vokaciji igrač sredine terena.

Četvrtak, 16:00 - Lijevi bek Ludvig Augustinson (Ludwig Augustinsson) nakon četiri sezone napušta Verder i odlazi u Španiju. Kako javlja Bild, novi klub mu je Sevilja, koja ga je platila pet i pol miliona eura.

Četvrtak, 15:45 - Lester je dogovorio dolazak stopera Janika Vestergarda (Vestergarda) iz Sauthemptona, piše Telegraph.

Više o ovom transferu saznajte OVDJE.

Četvrtak, 13:30 - Švicarski napadač Mario Gavranović novi je igrač Kajserispora, objavio je turski klub.

Dinamo će za njega dobiti 2,3 miliona eura.

Četvrtak, 12:00: Dok se čeka potpis Edina Džeke, novi član Intera postat će i nizozemski defanzivac Denzel Damfriz (Dumfries) koji u redove Nerazura dolazi iz PSV-a. Više o ovome saznajte OVDJE .


Srijeda, 15:30 - Milanov napadač Samu Kastiljeho (Castillejo) napušta Rosonere i uskoro potpisuje za Getafe, javlja madridski As.

Odšteta koja će pripasti Milanu nije poznata, a Kastiljeho, inače, ima još dvije godine ugovora s Milanom.

Srijeda, 13:15 - Mario Gavranović napušta Dinamo. Dogovorio je sve detalje dvogodišnjeg ugovora s Kajserisporom, a Dinamo će dobiti dva i pol miliona eura odštete. 

Srijeda 12:00 - Pouzdani italijanski novinar Fabricio Romano (Fabrizio) tvrdi da je bivši golman Mančester junajteda Serhio Romero (Sergio) sve dogovorio s Granadom.

Utorak, 21:45 - Talentovani mladi defanzivac Tarik Muharemović danas je i zvanično zadužio dres Juventusa. Mladi reprezentativac BiH je sa "Starom damom" potpisao ugovor do 2025. godine. Opširnije pročitajte OVDJE.


Ponedjeljak, 17:03 - Bešiktaš se pobrinuo da se u evropski fudbal vrati sjajni Brazilac Aleks Tešeira (Alex Texeira). On se nakon odličnih partija preselio u Kinu, a sada se po isteku ugovora sa Đangsuom skrasio u Bešiktašu s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.



Ponedjeljak, 16:56 - Trabzonspor je dogovorio dolazak danskog napadača Andreasa Kornelijusa (Cornelius). On stiže iz Parme u transferu vrijednom 5.000.000 eura, a sa turskim klubom je potpisao četverogodišnji ugovor.


Ponedjeljak, 15:00 - Džo Vilok (Joe Willock) i službeno je postao igrač Njukastla. "Svrake" su Arsenalu za mladog veznjaka uplatile 25 miliona eura.



Ponedjeljak, 13:30 - Urugvajski bek Matias Vina (23) karijeru će nastaviti u redovima Rome. Vina je za Romu potpisao ugovor do 2026. Više o ovom transferu saznajte OVDJE.


Nedjelja, 15:00 - Italijanski mediji javljaju kako je Edin Džeko dogovorio lične uslove sa Interom. Više o tome saznajte OVDJE.


Nedjelja, 13:30 - Huan Iturbe (Juan) vratio se u Evropu i to u Grčku. Ta vijest od danas je službena te je nekadašnji ofanzivac Rome postao novi igrač solunskog Arisa.




Subota, 19:15 - Portugalski veznjak Tiago Silva od prošlog je ljeta bio u redovima Olimpijakosa, a sad se vraća u rodnu zemlju. Milion i pol eura vrijedan 28-godišnjak prešao je u Vitoriju Gimaraeš. 


Subota, 17:00 - Brazilac Klaudinjo (Claudinho) novi je igrač Zenita. Brazilski klub Bragantino je dobio 12 miliona eura odštete, a Zenit igrača kojim će popuniti poziciju lijevog krila. 


Petak, 18:30 - Prema pisanju engleskog Chronicle Livea, Liverpul radi na dovođenju mladog igrača Njukastla Bobija Klarka (Bobby Clark) koji još nema profesionalni ugovor budući da tek treba napuniti 17 godina.



Petak, 16:30 - Ofanzivac Luiz Araujo napustit će Lil i karijeru nastaviti u Atlanta Unitedu, javljaju brojni američki mediji.

Krilni napadač napušta Lil u transferu od 10 miliona eura.



Četvrtak, 15:50 - Turski defanzivac Merih Demiral novi je igrač Atalante. On stiže na posudbu iz Juventusa sa opcijom kupovine. 

Srijeda, 19:59 - Iskusni napadač Deni Ings (Danny) promijenio je klub, ali ne i ligu. On iz Soutemptona stiže u redove Aston Vile. On je sa timom sa Vila Parka potpisao trogodišnji ugovor, a nije poznato koliko je bio tešak njegov transfer.


Srijeda, 19:07 - Juventus je doveo 19-godišnjeg Brazilca Kaija Žoržea (Kai Jorge). Napadač stiže iz Santosa i Juventus će ga platiti tri miliona eura. Jorge će potpisati na pet godina i odmah će biti priključen prvoj ekipi. Za Santos je prošle sezone u 28 utakmica dao osam golova i imao tri asistencije.

Srijeda, 18:48 - Votford je angažovao iskusnog slovačkog fudbalera Juraja Kucku. Slovak dolazi iz redova Parme gdje je imao ugovor do narednog ljeta.


Srijeda, 15:00 - Ajntraht je poslao novu ponudu za Jensa Pitera-Hauega (Jens Petter-Hauge) iz Milana, javlja Fabrizio Romano.

Ovoga puta ona iznosi 12 miliona eura, a to je cifra koju Rosoneri upravo i traže, pa se očekuje da posao uskoro bude završen.

Srijeda, 14:45 - Monako je na zanimljiv način objavio da je doveo Majrona Badua (Myron Boadu). Na društvenim mrežama objavljen je videozapis tematizovan popularnom fudbalskom simulacijom FIFA-om. 

Srijeda, 12:30 - Aston Vila potvrdila je dovođenje jamajčanskog krilnog napadača Leona Bejlija (Bailey) iz Bajera za 40 miliona eura. Potpisao je ugovor do 2025..

U klub dolazi kao potencijalna zamjena za Džeka Griliša (Jack Grealish) koji je pred odlaskom u Mančester Siti.


Utorak, 17:07 - Engleski golman Džo Hart (Joe) novi je golman Seltika. Iskusni čuvar mreže stiže iz redova Totenhema u transferu teškom milion funti, a sa škotskim velikanom potpisat će trogodišnji ugovor.

Utorak, 16:23 - Totenhem je doveo Kristijana Romera (Christian) iz Atalante u transferu vrijednom 55 miliona eura. Londonski "Pijetlovi" će na račun kluba iz Bergama uplatiti 50.000.000 eura odmah, te 5.000.000 kroz raznorazne bonuse.

Ponedjeljak, 21:18 - Vladimir Petković dobio je prvo pojačanje u Bordou. Lijevi bočni Gideon Mensah stiže na posudbu iz Salzburga sa pravom otkupa. 

Ponedjeljak, 15:00 - Ugledni Corriere dello Sport piše da je samo pitanje vremena kada će se ostvariti transfer Josipa Iličića iz Atalante u Milan.

U Bergamu su potvrdili da će Iličić otići, a klubovi trenutno pregovaraju oko transfera.

Ponedjeljak, 14:28 - Hoakim Andersen je novi fudbaler Kristal Palasa. Danski defanzivac stiže iz redova Fulema u transferu vrijednom 17.500.000 eura.


Nedjelja, 23:27 - Benfika je dovela ukrajinskog napadača Romana Jaremčuk (Yaremchuk) u transferu vrijednom 17.000.000 eura. Ukrajinac stiže iz Genta.

Subota, 17:03 - Aston Vila dogovorila je sjajno pojačanje. Krilni napadač Bajer Leverkuzena Leon Bejli (Bailey) stiže na Vila Park, nakon četiri godine nastupanja za Apotekare. Opširnije o transferu pročitajte OVDJE.


Petak, 20:00 - Još jedan sjajan posao Atalante. Klub iz Bergama doveo je mladog stopera Matea Lovata (Lovatto iz Verone kojeg su htjeli i mnogi jači klubovi u Seriji A.


Petak, 19:20 -  Francuski L'Equipe tvrdi kako je golman Ajaksa Andre Onana na korak od prelaska u Lion. Onana bi trebao zaoštriti konkurenciju na Lionovom golu na kojem je trenutno Entoni Lopez (Anthony Lopes).

Petak, 18:15 - Često pouzdani Đanluka di Marso (Gianluca di Marzio) piše kako je ruski prvak Zenit ponudio 30 miliona eura Torinu za sjajnog napadača Andreu Belotija (Belloti).

Nedavno prvak Evrope sa Italijom, u Rusiji bi trebao primati platu od četiri miliona eura godišnje. Torino je navodno prihvatio ponudu, a čeka se reakcija igrača.


Petak, 17:30 - Novi igrač Arsenala postao je defanzivac Ben Vajt (White) koji dolazi iz redova Brajtona.

Više o ovom transferu pročitajte OVDJE.


Petak, 13:36 - Ezgjan Alioski preselio je iz Engleske u Saudijsku Arabiju. Makedonski reprezentativac je postao slobodan igrač nakon isteka ugovora u Lidsu, pa se skrasio u Al Ahli Saudiju.

ČETVRTAK, 20:00 - Ofanzivni vezni Arnor Sigurdson uskoro će se pridružiti novom italijanskom prvoligašu Veneciji. Islandski reprezentativac stiže iz CSKA Moskve, u kojoj je proveo tri sezone, javlja Tuttomercato.

ČETVRTAK, 18:30 - Gidon Mensah (Gideon) uskoro će postati novi igrač francuskog Bordoa. Ovaj 23-godišnji lijevi bek iz Gane, igrač Red Bull Salzburga, stići će na posudbu s opcijom otkupa.


ČETVRTAK, 16:30 - Sada je i službeno, francuski golman Alfons Areola (Alphonse) novi je član Vest Hama. Ugovor vrijedi do daleke 2026. godine.


Srijeda, 20:30 - Londonski Čelzi pojačao je svoje redove Markusom Betinelijem (Marcus Bettinelli), sad već bivšim golmanom Fulhama.

O ovom transferu više saznajte OVDJE.


Srijeda, 14:30 - Brazilac Hernani Azevedo je dogovorio uslove s Đenovom, koja sad mora odraditi svoj dio posla s Parmom.

Brazilski veznjak je imao ponude i Galataraja i Gremija za posudbu s opcijom otkupa, a povezivalo ga se i s Kaljarijem


Srijeda, 13:00 - Lijevi bočni Rubina iz Kazana Mihail Merkulov novi je fudbaler Rijeke.

Merkulov je 27-godišnjak koji je odigrao više od 100 utakmica u ruskom prvenstvu i kupu i sigurno će predsatvljati kvalitetno pojačanje za hrvatski sastav.


Srijeda, 12:15 -  Mladi 20-godišnji Srbin Ivan Ilić na korak je od prelaska iz Mančester sitija u Veronu.

Veznjak bi u Italiju trebao stići na posudbu s obavezom otkupa od osam miliona eura, a ovaj transfer je prema tvrdnji engleskih medija već gotova stvar.

Utorak, 16:49 - Atalanta je potvrdila dolazak Đuzepea Pecelje (Giuseppe Pezzella). Lijevi bočni fudbaler stiže iz Parme na posudbu s pravom otkupa.

Utorak, 15:47 - Galatasaraj je jači za bočnog fudbalera francuskog Rena Sašu Boeya (Sacha Boey). Vrijednost ovog transfera procijenjena je na 1.000.000 eura.

Utorak, 13:15 - Tobi Aldervereld (Toby Alderweireld) i službeno je postao novi igrač Al-Duhaila iz Katara, objavio je Totenhem, u kojem je belgijski stoper proveo proteklih šest godina. Londonski klub će inkasirati oko 15.000.000 eura.

On je za londonski klub odigrao 236 utakmica, a stigao je iz Atletika 2015. za 16 miliona eura.

Utorak, 11:30 -Crnogorski ofanzivac  Stevan Jovetić prešao je u njemačku Hertu.

Stigao je iz Monaka kao slobodan igrač, a s bundesligašem je potpisao do 2023. godine. Jovetić je tako ispisao historiju, a opširnije o tome pročitajte OVDJE.


Ponedjeljak, 19:30 - Hrvatski veznjak Marko Pjaca novu sezonu Serije A dočekat će u novom klubu, i to ni manje ni više nego u gradskom rivalu Torinu. Više o ovome saznajte OVDJE

Ponedjeljak, 16:12 - Fulem je potpisao Paula Gazainigu (Gazzaniga) i Harija Vilsona (Harry Wilson). Gazaniga stiže iz Totenhema kao slobodan igrač, dok je Vilson koštao oko 13.000.000 eura.

Ponedjeljak, 15:00 - Povremeni bh. reprezentativac Benjamin Tatar (27) ima novi klub. Nakon samo jedne polusezone u Abhi, Tatar seli u Kuvajt gdje je dogovorio saradnju sa rekorderom po broju titula prvaka, ekipom Kvadsije. Opširnije pročitajte OVDJE.

Ponedjeljak, 14:33 - Nakon što su stigli Mario Baloteli, Junes Belanda, Jonas Svenson, Brit Asombalonga, Lukas Kastro, danas je Adana Demispor objavila dvogodišnju saradnju sa bivšim fudbalerom Totenhema, PSG-a i Šalkea Bendžaminom Stambulijem (Benjamin Stamobuli).


Ponedjeljak, 14:21 - Potvrđena je razmjena Totenhema i Sevilje. Put Londona će Brajan Gil (Bryan), dok će u suprotnom pravcu stiži Erik Lamela i dodatnih 25 miliona eura.


Nedjelja, 20:15 - Nakon što je Pavel Nedved danas potvrdio da Kristijano Ronaldo (Christiano) ostaje u Torinu, ista vijest stiže i za argentinskog napadača Paula Dibalu (Dybala) kojem će biti ponuđen novi ugovor.

- Alegri (Massimiliano Allegri) puno očekuje od Dibale i Ronalda. Ne želi pregovarati o njihovoj prodaji, rekao je čelnik Stare dame.

Nedjelja, 15:30 - Gotovo je! Engleski Daily Mail piše da je Arsenal sve dogovorio s Brajtonom oko transfera Bena Vajta (White).

Odlični stoper bi do kraja dana trebao odraditi liječnički pregled i onda potpisati ugovor s Arsenalom koji će transfer platiti oko 55 miliona eura.

Nedjelja, 14:00 -  Španskom veznjaku Isku (Isco) Real Madrid neće ponuditi novi ugovor, pa će ovaj iskusni igrač postati slobodan na tržištu.

U posljednje vrijeme često ga se povezuje s prelaskom u Premijer ligu, dok je opcija s Milanom izgleda propala. 


Nedjelja, 13:00 - Danski stoper Žoakim Andersen (Joachim) je prošao liječnički pregled i potpisat će ugovor s Kristal Palasom. Lijonu bi trebalo pripasti oko 20 miliona eura odštete.

Subota, 13:20 - Španski bek Markos Alonso (Marcos) zatražio je od Čelzija transfer u Inter.

Gazzetta dello Sport javlja da evropski prvak traži između 15 i 20 miliona eura za 30-godišnjaka, a Inter bi ga radije uzeo na jednogodišnju posudbu i otkupio idućeg ljeta.


Subota, 12:15 - Totenhem je angažovao golmana Atalante Pjerluiđija Golinija (Pierluigi Gollini, 26). Više o ovom transferu pročitajte OVDJE.


Petak, 21:17 - Patrik van Anholt (Patrick van Aanholt) je dogovorio trogodišnju saradnju sa Galatasarajem. Nizozemski bočni igrač stiže u Tursku nakon što mu je istekao ugovor sa Kristal Palasom.

Petak, 15:30 - Mančester junajted je zvanično predstavio krilnog napadača Džejdona Sanča (Jadon Sancho), kao drugo ovoljetno pojačanje.

Više o ovome saznajte OVDJE

Petak, 14:00 - Doniel Malen (Donyell), 22-godišnji napadač PSV-a, na korak je do dolaska u Borusiju Dortmund. Nizozemski mediji pišu kako je realizacija transfera blizu, a cijeli posao koštat će oko 30 miliona eura.

Petak, 13:45 - Francuski vezista Valentan Eserik (Eysseric) je napustio Fiorentinu kao slobodan igrač i potpisao dvogodišnji ugovor sa truskom Kasimpašom.

Petak, 13:30 - Napadač Južne Koreje Son Heung-min (29) potpisao je novi ugovor s engleskim Totenhemom do ljeta 2025.. Više o ovome saznajte OVDJE.

Petak, 12:16 - Andre Aju (Ayew) napustio je Svonsi po isteku ugovora i skrasio se u redovima katarskog Al Sada gdje će ga trenirati legendarni Ćavi Hernandez (Xavi).

Četvrtak, 15:15 - Engleski mediji pišu kako je PSG blizu angažmana dosadašnjeg igrača Mančester junajteda, Paula Pogbe.

Pogba i PSG su navodno dogovorili uslove, a sada se čeka dogovor dva kluba.


Četvrtak, 14:20 - Demaraj Grej (Demarai Gray) novi je igrač Evertona. "Karamel" su za dolazak 25-godišnjeg fudbalera platili Bajer Leverkuzenu 2.000.000 eura odštete.


Srijeda, 16:15 - Urugvajski reprezentativac Matias Vina preselit će ovih dana u Romu zbog transfera iz Palmeirasa u redove Vučice.

Transfer će biti kompletiran za 11 miliona eura, a mogao bi uz bonuse narasti za dodatnih 2,5 miliona.

Srijeda, 14:10 - Naš veznjak Miralem Pjanić, ako je suditi po pisanju Italijana i Španaca, vraća se u Juventus. 

Temelje ovakvoj informaciji ojačao je Miralemov potez na Instagramu, o čemu više možete pročitati OVDJE

Srijeda, 13:30 - Reprezentativac Austrije David Alaba od danas je i zvanično novi fudbaler Real MadridaAlaba je danas uspješno prošao medicinske preglede i potpisao ugovor.

Na aerodromu u Madridu dočekali su ga kapiten Marselo (Marcelo) i trener Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti). 

Više ovom događaju saznajte OVDJE.

Utorak, 22:07 - Marko Silvestri (Marko) novi je golman Udinezea. On na gol "Zebri" stiže kao zamjena za Huana Musa, a njegov transfer vrijedan je 2.500.000 eura + milion kroz bonuse.

Utorak, 21:29 - Everton je pored Asmira Begovića doveo još jednog iskusnog fudbalera. Andros Tauzend (Townsend) stiže kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa Kristal Palasom.


Utorak, 20:17 - Pablo Hernandez napustio je Lids nakon tri godine provedene na Otoku i vratio se u Španiju. Nekadašnji fudbaler Valensije ponovo je u gradu, pošto je potpisao ugovor sa lokalnim trećeligašem Kasteljonom.

Utorak, 15:16 - Marko Grujić će i naredne sezone nositi dres Porta. Ponovo je posuđen iz Liverpula, sa pravom otkupa narednog ljeta. 

Ponedeljak, 16:55 - Arsenal je ozvaničio dolazak fudbalera Anderlehta Alberta Samija Lokonge koji na Emirejts stiže u transferu vrijednom 17.5 miliona eura. Transfer može porasti za još četiri i pol milion kroz bonuse. Opširnije pročitajte OVDJE.

Ponedjeljak, 11:55 - Rusi su spremni prodati veznjaka Nikolu Vlašića za 30 miliona eura. Pouzdani Tuttosport piše da je Milan spreman udovoljiti tim uslovima, te završiti najveći transfer Vlašićeve karijere. Pregovori dva kluba su u toku.


Ponedjeljak, 11:40 - Roma bi uskoro trebala završiti posao dovođenja Palmeirasovog lijevog beka koji bi trebao nadoknaditi izostanak Leonarda Spinacole (Spinazzola) koji se oporavlja od teške povrede Ahilove tetive.

U pitanju je 23-godišnji Matias Vina za kojeg je klub pripremio 13 miliona eura tešku ponudu.



Nedjelja, 22:15 - Talentovani defanzivac Mark Guehi (Marc, 21) novi je fudbaler Kristal Palasa. "Orlovi" sa Selhurst Parka su za njegov dolazak platili Čelziju 23.300.000 eura. Defanzivac je potpisao petogodišnji ugovor.

Nedjelja, 18:54 - Krasnodar zbog Hertinog Džona Kordobe (Jhon Cordoba) ruši klupski rekord. Snažni napadač stiže u transferu vrijednom 20.000.000 eura. 

Nedjelja, 16:57 - Milan je potpisao Fodea Balla Turea (Fode Ballo-Toure). Lijevi bočni fudbaler stiže iz Monaka u transferu vrijednom 4.000.000 eura. "Kneževi" bi mogli zaraditi još 500.000 kroz raznorazne bonuse. Igrač je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine.

Subota, 12:46 - Asmir Begović je novi golman Evertona. Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine stiže bez obeštećenja, a potpisat će dvogodišnji ugovor sa "Karamelama" sa Gudison Parka. Opširnije pročitajte OVDJE.


Petak, 19:00 - Italijanski izvori donose vijest da Žoze Murinjo (Jose Mourinho) u Romu dovodi Arsenalovog veznjaka Granita Džaku (Xhaku). Roma će ga platiti 15 miliona eura uz dva miliona eura bonusa.

Petak, 14:39 - Brahim Diaz i naredne dvije sezone će biti na posudbi u Milanu koji ima opciju otkupa za 22 miliona eura. Real Madrid je u ugovor stavio klauzulu o mogućoj rekupovini za 27 miliona eura.

Petak, 13:21 - Nica je dogovorila posudbu Džastina Klajvera (Justin Kluivert) na jednu sezonu. On stiže iz Rome, a prethodnu polusezonu proveo je na posudbi u Lajpcigu.

Petak, 13:15 - Reprezentativac Bosne i Hercegovine Stjepan Lončar novi je fudbaler Ferencvaroša. Rijeka će od mađarskog kluba na ime transfera odmah dobiti četiri miliona eura, a kroz bonuse mogu dobiti dodatni milion. Opširnije OVDJE.

Četvrtak, 17:35 - Đanluka Di Marco (Gianluca Di Marzio) objavio je da se Roma nada da će Đastin Klajvert (Justin Kluivert) prihvatiti ponudu Nice i preseliti u francusku ligu. Mladi Nizozemac je vrlo blizu dogovora s Francuzima koji bi ga posudili na jednu sezonu uz opciju otkupa ugovora za 10 miliona eura.

Olimpiko će napustiti i golman Robin Olsen kojemu nema mjesta u timu, a on bi mogao put Lila.



Četvrtak, 15:59 - Olivije Žiru (Olivier Giroud) je novi stanovnik Milana. "Rosoneri" su za njegov dolazak platili Čelziju milion eura uz mogućnost još jednog na ime raznoraznih bonusa. Iskusni francuski napadač potpisao je dvogodišnji ugovor.

Četvrtak, 11:45 - Iskusni italijanski golman Salvatore Sirigu razišao se s Torinom i skrasio u Đenoi s kojom je dogovorio saradnju na godinu dana uz mogućnost produženja na još jednu. Inače, Đenoa je njegov osmi klub u karijeri. Nastupao je još za Palermo, Kremonense, Ankonu, PSG, Sevilju i Osasunu.


Srijeda, 13:30 - Škotski velikan Seltik dogovorio je dolazak švedskog stopera karla Starfelta (Carl) iz ruskog premijerligaša Rubina iz Kazanja. Transfer bi trebao vrijediti, za današnje uslove, sitnih pet miliona eura.

Srijeda, 13:00 - Italijanski stručnjak za transfere Đanluka di Maco (Gianluca Di Marzio) javlja da je Totenhem poslao ponudu za Đulesa Koundea (Jules) iz Sevilje.

Ona se sastoji od 30 miliona eura odštete i odlaska Davinsona Sančeza (Sanchez) u Andaluziju. Sevilja je pristala na ponudu, sada se samo čeka odluka igrača.


Srijeda, 11:55 - Kolumbijski napadač, Karlos Baka (Carlos Bacca) kao slobodan igrač potpisao je za španskog prvoligaša Granadu.

Baka je u karijeri nastupao za veliki broj klubova, između ostalih igrao je za Milan, Sevilju, Viljareal...

Utorak, 15:40 - Nikola Vlašić nalazi se pred transferom karijere, a ovu informaciju objavio je ruski novinar Artur Petrosjan koji tvrdi da Splićanin prelazi u Milan.

CSKA bi od transfera trebao zaraditi 25 miliona eura. Više o ovom transferu saznajte OVDJE.

Utorak, 15:05 - Izdaja u Nizozemskoj. Stiven Bergujs (Steven Berghuis) za 5.500.000 seli iz Fejenorda u Ajaks gdje će u naredne četiri godine zarađivati 4.000.000 godišnje. Nizozemac je postao četvrti fudbaler koji se preselio iz Roterdama u Amsterdam. Opširnije pročitajte OVDJE.

Utorak, 14:08 - Žoao Mario (Joao) novi je fudbaler Benfike. Bivši igrač lisabonskog Sportinga stiže kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa Interom. Stavio je paraf na petogodišnji ugovor sa Benfikom, a zarađivat će dva miliona godišnje.

Utorak, 11:55 - Reprezentativac Bosne i Hercegovine Deni Milošević nakon pet godina napustio je Konjaspor. Po raskidu ugovora bh. fudbaler skrasio se u Antalijasporu s kojim je dogovorio trogodišnju saradnju. Opširnije pročitajte OVDJE.

Utorak, 11:35 - Češki reprezentativni golman Tomaš Vacilik raskinuo je ugovor sa Seviljom, te će se skrasiti u Olimpijakosu. 

Utorak, 10:12 - Met Rajan (Matt Ryan) je novi golman Real Sosijedada u koji stiže kao slobodan igrač. Dogovorio je dvogodišnju saradnju sa klubom sa Anoete.

Ponedjeljak, 20:30 - Atletiko je doveo argentinskog ofanzivnog veznjaka Rodriga De Paula iz Udinezea u transferu vrijednom 35 miliiona eura. Više o ovom transferu saznajte OVDJE.

Ponedjeljak, 18:15 - Žoze Murinjo (Jose Mourinho) u Romu dovodi golmana Ruija Patricija za 10 miliona eura iz Volverhemptona.

Inače, golmansko mjesto u Romi ostalo je upražnjeno odlaskom Paua Lopeza u Marsej.

Ponedjeljak, 15:15 - Desni bek Arsenala Hektor Belerin (Hector Bellerin) zatražio je da ga klub pusti u Inter, a Arsenal ga prvo želi poslati na posudbu, piše Đanluka di Marco (Gianluca di Marzio).

Inter ga vidi kao zamjenu za Ašrafa Hakimija (Achraf Hakimi), koji je otišao u PSG. 


Ponedjeljak, 13:00 - Bendeguz Bola (Bolla), mađarski desni bek, uskoro će postati novi igrač  Volverhemptona, piše Fabricio Romano (Fabrizio). Ima 21 godinu i dolazi iz MOL Fehervara.


Ponedjeljak, 12:15 - Nikolo Skira (Nicolo Schira) javlja da je Juventus završio transfer mladog  bh. stopera iz Volfsbergera Tarika Muharemovića, koji bi trebao igrati će za Juventusovu U-23 ekipu. Ugovor je potpisan do 2025.. Više o ovom transfer saznajte OVDJE.

Nedjelja, 15:15 - Sky Sports je objavio da je Monako s Kelnom dogovorio transfer lijevog beka Ismaila Jakobsa.

Francuski klub bi za mladog njemačkog reprezentativca trebao platiti oko šest miliona eura, a za ovog igrača bili su jako zainteresovani još Lester i Brajton. 


Nedjelja, 12:15 - Arsenal i Anderleht završavaju transfer Alberta Sambija Lokonge, člana belgijskog sastava, javlja Fabrizio Romano.

Transfer će iznositi 17.5 miliona eura plus bonusi, a Belgijanac će potpisati veoma dug ugovor - čak do 2026. godine. Lokonga je centralni vezni igrač koji je u prošloj sezoni odigrao 37 utakmica, a u tom periodu je uspio postići tri gola uz tri asistencije.

Subota, 16:55 - dosadašnji golman Zenita i ruski reprezentativac Andrej Lunev novi je igrač Bajera iz Leverkuzena. Lunev je s Nijemica dogovorio saradnju na dvije godine.


Subota, 16:20 - Arsenal je na društvenim mrežama potvrdio da je doveo lijevog beka Nuna Tavaresa iz Benfike. Transfer je to od osam miliona eura fiksne odštete i dva miliona eura u bonusima.


Subota, 14:15 - Karles Alena (Carles) napustio je Barcelonu i potpisao za Getafe.

Petak, 16:33 - Rajan Bertrand (Ryan) je novi fudbaler Lestera. Engleski defanzivac stiže kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa Soutemptonom, a s novim klubom je potpisao trogodišnji ugovor.

Petak, 16:14 - Arsenal je dogovorio dolazak Anderlehtovog veznjaka Alberta Sambija Lokonge. Belgijski klub će odmah dobiti 17.500.000 na ime transfera, a mogu dobiti dodatnih 3.500.000 bonusa. Lokonga će potpisati ugovor koji će trajati do juna 2026. godine.

Petak, 14:15 - Barcelona dogovorila posao sa bečkim Rapidom. Mladi lijevi bočni fudbaler Jusuf Demir (Yusuf) stiže na posudbu koju će provesti u "B" timu Barcelone, a ukoliko se dokaže Katalonci će otkupiti njegov ugovor. Posudba je vrijedna 500.000 eura, a u slučaju aktiviranja otkupne klauzule Barca bi morala platiti još 10.000.000.

Petak, 09:29 - Golman reprezentacije Bosne i Hercegovine Kenan Pirić potpisao je dvogodišnji ugovor sa grčkim Atromitosom u koji po isteku ugovora sa Mariborom stiže bez obeštećenja. Opširnije pročitajte OVDJE.

Petak, 09:07 - Felipe Anderson će se vratiti u Lacio, nakon što je rimski klub postigao dogovor oko njegovog povratka iz Vest hema, javlja Fabricijo Romano. "Čekičari" će na ime transfera dobiti 3.000.000 eura uz 50% zarade od narednog transfera.

Četvrtak, 17:47 - Pau Lopes je novi golman Olimpik Marseja u koji stiže na posudbu iz Rome. Francuski tim će imati pravo otkupa golmana, a ovaj transfer pokrenuo je lanac golmanskih rokada. Rui Patrisio će u Romu, a Hose Sa (Jose) će u Vulvse, javlja Fabricijo Romano (Fabrizio).


Četvrtak, 17:15 - Kristal Palas je potpisao Majkla Olisea (Michael). Ofanzivni veznjak stiže iz Ridinga u transferu teškom osam miliona funti, a sa timom sa Selhursta dogovorio je petogodišnji ugovor.

Četvrtak, 14:45 - Real Madrid je produžio ugovor s Naćom Fernandezom (Nacho).

Ovaj iskusni 31-godišnji stoper je potpisao vjernost klubu do ljeta 2023..

Četvrtak, 13:45 - Desnog beka Elseida Hisaja (Hysaj), bivšeg igrača Napolija i Empolija, samo je liječnički pregled dijelio od potpisa za Lacio. 

Sada je i to riješeno, iskusni Albanac je postao i službeno novi igrač rimskog kluba.

Četvrtak, 11:35 - Basel i Inter očito imaju odličnu saradnju. Švicarski klub je dogovorio dolazak dvojice igrača Nerazura.

Naime, mladi napadač Sebastian Esposito stiže na posudbu do kraja sezone, dok je Basel Interu za ofanzivnog veznog Dariana Malesa platio tri miliona eura.

Četvrtak, 11:15 - Španac Serhio Ramos (Sergio), nakon što je jučer potpisao dvogodišnji ugovor s PSG-om, danas je predstavljen specijalnim videom.

- Jako sam sretan zbog dolaska u PSG. Ovo je velika promjena u mom životu, novi izazov i dan koji nikad neću zaboraviti. Ponosan sam što ću biti dio ovog ambicioznog projekta i priključiti se timu složenom od sjajnih igrača, rekao je Ramos nakon potpisa.

Srijeda, 20:35 - Serhio Ramos je i zvanično novi fudbaler PSG-a. Španski fudbaler je potpisao dvogodišnji ugovor sa Parižanima, a već je i odabrao broj koji će nositi na poleđini dresa. Timo Kehrer mu je ustupio "četvorku".

Srijeda, 17:00 - Mario Baloteli (Balotelli) novi je igrač Adana Demispora. Italijanski napadač u redove turskog superligaša dolazi kao slobodan igrač nakon isteka ugovora sa Moncom, a sa novim klubom dogovorio je trogodišnju saradnju. Opširnije pročitajte OVDJE.

Srijeda, 15:30 - Haume Kosta (Jaume) nakon 11 godina napušta Viljareal, a skrasit će se u Majorci u koju stiže kao slobodan igrač. Sa novim klubom iskusni 33-godišnji Španac dogovorio je dvogodišnju saradnju.

Srijeda, 13:15 - Ponovo se javio "nepogriješivi" Italijan Fabricio Romano (Fabrizio). Ovog puta povod je Serhio Ramos (Sergio) koji je danas sletio u Pariz i prošao liječnički pregled.

Još ranije je potpisao dvogodišnji ugovor s PSG-om, ali mnogi su sumnjali u ovaj transfer dok se on ne obavi do kraja i fizički, dok su oni navjerniji navijači Reala gajili nade da bi Ramos u posljednji čas mogao promijeniti mišljenje i ipak ostati na "Santiago Bernabeuu"  pa je sad i taj dio posla završen.

Ramosov ugovor traje do juna 2023. 

Srijeda, 11:35 - Fabricio Romano (Fabrizio), kojeg često zovu i guruom za fudbalske transfere, objavio je da Đanluiđi Donarama (Gianluigi Donnarumma) ima novi klub.

Radi o ekipi s kojom se golman Italije već neko vrijeme povezuje, a čini se da je sada to i potvrđeno.

- Donaruma, koji je tek 1999. godište, a već ima 290 nastupa za Milan i Italiju, novi je golman PSG-a u koji prelazi kao slobodan igrač. Već je obavio liječnički pregled i potpisao ugovor do 2026. Službena objava transfera bit će nakon Eura. Odmah prelazi u PSG, koji nije ni razmatrao da ga pošalje na posudbu, otkrio je Romano.

Donaruma je u Milanu bio od 2015. godine, a ove godine mu je istekao ugovor.


Utorak, 18:31 - Ašraf Hakimi (Achraf) je potpisao. Konačno je ozvaničen transfer marokanskog reprezentativca iz Intera u PSG za oko 70 miliona eura + bonusi. Hakimi je stavio paraf na petogodišnji ugovor sa Parižanima.

Utorak, 18:12 - Kristijan Stuani (Christian) postaje legenda Džirone. Iskusni napadač (34) potpisao je petogodišnji ugovor sa španskim drugoligašem u koji je stigao 2017. godine. Već je odigrao 126 utakmica, a postigao je 79 golova za katalonski klub.

Utorak, 17:34 - Dosadašnji fudbaler Barcelone Žunior Firpo (Junior) novi je član Lidsa. Lijevi bek stiže u transferu vrijednom 13 miliona funti.

Utorak, 17:02 - Aleksandar Kolarov potpisao je novi jednogodišnji ugovor sa Interom. Srbijanski fudbaler se povezivao sa dolaskom u Crvenu zvezdu, ali od toga neće biti ništa.

Utorak, 16:23 - Reprezentativac Srbije Stefan Mitrović potpisao je trogodišnji ugovor sa Hetafeom. Srbijanski defanzivac se proslavio spašavanjem "onog" pogotka Kristijana Ronalda (Cristiana) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Opširnije pročitajte OVDJE.

Utorak, 16:15 - Francuski prvoligaš Olimpik Marsej na jednogodišnju posudbu uz mogućnost otkupa ugovora doveo je veznjaka Arsenala 22-godišnjeg Mateu Guendozija (Matteo Guendouzi).

Guendozi je ponikao u omladinskom pogonu PSG-a, a prije dolaska u Arsenal, igrao je u profesionalnoj karijeri još za francuski Lorien i njemačku Hertu. 

Trenutna vrijednost Guendozija po TM-u iznosi 20 miliona eura.

Utorak, 14:10 - Milan je postigao dogovor s Brešom, prema kojem će Sandro Tonali (Tonalli) ostati na San Siru.

Mladi veznjak je prošlu sezonu proveo na posudbi u Milanu, s opcijom otkupa ugovora od Breše. Milan će ga platiti šest miliona eura, uz tri miliona kroz moguće bonuse.

Ponedjeljak, 22:09 - Lukas Podolski se vratio kući. Bivši reprezentativac Njemačke novi je igrač Gornik Zabrza s kojim je potpisao ugovor na godinu dana.

Ponedjeljak, 20:08 - Breša je potvrdila dolazak bh. napadača Riada Bajića. Riječ je o posudbi na jednu sezonu, a naš fudbaler stiže iz Udinesea. Opširnije pročitajte OVDJE.

Ponedjeljak, 18:05 - Atletiko Madrid je potvrdio dugo najavljivani transfer. Stigao je 20-godišnji Portugalac iz Fluminensea Markos Paolo (Marcos).

Ponedjeljak, 15:27 - Dajo Upamekano (Dayot Upamecano) danas se napokon pridružio Bajernu. Stiže iz Lajpciga koji je dobio 42.5 miliona eura odštete. 

Nedjelja, 16:55 - Čengiz Under (Cengiz) napustio je Romu. On će ubuduće nositi dres Olimpika iz Marseja.U pitanju je posudba turskog reprezentativca iz Rome, a Francuzi će imati pravo otkupa.

Nedjelja, 16:05 - Barcelona je potvrdila da će Francusko Trinkao (Francisco Trincao) sljedeću sezonu provesti kao njen igrač na posudbi u Volverhemptonu.


Tačno 1. jula počeo je ljetni prijelazni rok u Italiji, Njemačkoj i Španiji, a završit će 2. septembra. U Francuskoj i Engleskoj prijelazni rok je počeo još 9. juna, a trajat će do 31. avgusta.

I u ostatku Evrope i svijeta, u većini zemlaja traje prijelzni rok, koji nakon pandemije može donijeti velike transfere.

Donosimo vam uživo pregled transfera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.