TRANSFERI

Atletiko ga platio 35 miliona eura, a sada su ga pustili da ide besplatno

Ugovor će odraditi na pozajmici

Perez: Bio je i u reprezentaciji Španije. Twitter

N. Demirović

4.7.2021

Ofanzivni vezista Vitolo Perezu ljeto 2017. godine plaćen Sevilji 35.600.000 eura i bio je sedma je najskuplja kupovina u historiji Atletiko Madrida. Bio je sjajan u Sevilji, postao reprezentativac Španije i kao kapitalno pojačanje je stigao u Atletiko, ali tamo kao da se ugasio. Možda ga je poremetilo i to što je morao prvih šest mjeseci provesti na pozajmici u Las Palmasu zbog tadašnje Atletikove kazne.

Uglavnom, u Atletiku nikad nije ponovio partije iz Sevilje niti se uklopio u specifičan stil fudbala. Čak se nikad nije izborio ni za status startera iako je skupo plaćen. Za tri i po godine u Atletiku je samo 27 prvenstvenih mečeva počeo u startnih 11 dok je 45 puta ulazio sa klupe. Upisao je samo četiri gola i šest asistencija.

Danas je napustio klub džabe. Prešao je na pozajmicu u Hetafe gdje će odraditi posljednju godinu ugovora sa Atletikom i na kraju sezone postati slobodan igrač. To znači da Jorgandžije nisu zaradile ni euro na njegovoj prodaji. Ali su se makar riješili njegove ogromne plaće od 6.000.000 eura neto godišnje, koja ih je na bruto nivou koštala skoro duplo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.