LA LIGA

Reprezentativac Srbije koji je spriječio "onaj" gol Ronalda realizovao transfer u Španiju

Stefan Mitrović novi je fudbaler Hetafea

Mitrović: Izbacuje loptu koja je prešla gol liniju. ARHIVA

E. Ćosić

6.7.2021

Reprezentativac Srbije, koji se proslavio spašavanjem "onog gola" Kristijana Ronalda (Cristiano) u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine realizovao je transfer u La Ligu. Stefan Mitrović potpisao je za Hetafe, potvrdio je španski klub na svojoj zvaničnoj stranici.

Utakmica u okviru 2. kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar 2022. godine igrala se u Beogradu 27. marta ove godine, a Ronaldo je u samom finišu meča pri rezultata 2:2 poslao loptu koja je prešla gol liniju, ali linijski sudija to nije vidio i meč je završen bez pobjednika.


Ovo je srbijanskom reprezentativcu drugi klub u ligama petice. On je karijeru započeo u mlađim kategorijama Crvene zvezde i Rada, da bi njegov prvi profesionalni klub bila Petržalka u koju je stigao 2009. godine. Put ga je dalje vodio u Brno, da bi se potom vratio u Metalac. Okušao se i u Kortrijku, bio je član i Benfice. Igrao je još za Frajburg, Gent, a posljednji angažman imao je u Strazburu.

Mitrović je sa Hetafeom dogovorio trogodišnju saradnju, stoji na zvaničnoj stranici kluba, koji je ranije potvrdio dolazak Vitola iz Atletiko Madrida na jednogodišnju posudbu. Na stadion Koliseum Alfonso Perez stići će i Meksikanac Hose Huan Maćias (Jose Juan).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.