PRIJELAZNI ROK

Ako je vjerovati Fabriciju Romanu, Begović bi Englesku mogao zamijeniti Italijom

Renomirani sportski novinar objavio kako je za bh. golmana zainteresovana Đenoa

Begović: Član Burmuta od 2017. godine. TWITTER

E. Ćosić

7.7.2021

Ako je vjerovati renomiranom sportskom novinaru i transfer specijalisti Fabriciju Romanu (Fabrizio), Asmir Begović bi mogao napustiti Englesku i stići u Italiju.

Bh. golman je i dalje član Burmuta koji će se i naredne sezone takmičiti u Čempionšipu, a Begović je prošlosezonskim partijama pobudio interesovanja mnogih klubova. Prema pisanju italijanskog novinara, Đenoa se već javila na adresu bivšeg reprezentativnog čuvara mreže Bosne i Hercegovine.

Naš golman ima važeći ugovor sa "Trešnjicama" do ljeta naredne godine, ali Romano javlja da bi mogao bez obeštećenja napustiti klub koji nije uspio izboriti promociju u elitni rang engleskog fudbala. Navodno je Đenoa ponudila dvogodišnji ugovor 34-godišnjem čuvaru mreže. 

Begović je već boravio u Italiji kada je 2020. godine bio na posudbi u Milanu. Bh. golman je bio na posudbi i u Karabagu, a nastupao je još za Čelzi, Stouk, Portsmut, te za neke engleske niželigaše kao posuđen igrač Portsmuta na početku svoje karijere. Za "A" reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je 63 nastupa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.