PRIJELAZNI ROK

Tri italijanska kluba pokucala na vrata Barcelone, razlog je Miralem Pjanić

Bh. reprezentativac tražena roba uprkos lošoj sezoni na Nou Kampu

Pjanić: Svega 19 nastupa u La Ligi. TWITTER

E. Ćosić

15.7.2021

Prema pisanjima španskog "Sporta", Barcelona je dobila tri ponude iz Italije za bh. reprezentativca Miralema Pjanića, a radi se o posudbama. Navodno našeg reprezentativca na na posudbu žele dovesti njegova dva bivša kluba Roma i Juventus, a u igri je i aktuelni prvak Inter.

Nije nemoguće da se to dogodi, obzirom da bi tako Barcelona skinula teret sa budžeta. Međutim, Pjanić se mora brzo odlučiti. Navodno ne želi pristati na smanjenje plate, koja trenutno iznosi oko osam miliona eura godišnje.

Inače, Pjanić je u razgovoru sa čelnicima Barcelone istakao da je spreman otići samo u Italiju te zadržati platu koju trenutno prima. Bh. reprezentativac se nije naigrao u Barceloni u koju je stigao ljetos, a na kraju je odigrao svega 19 utakmica u španskom timu za "Blaugranu". 

Uglavnom je ulazio sa klupe za rezervne fudbalere, a uspio je zabilježiti još jedan nastup u Kupu Kralja koji je Barcelona osvojila, te osam u Ligi prvaka i dva u Superkupu Španije. Nije se upisivao u listu strijelaca, ali ni asistenata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.