PRIJELAZNI ROK

Poznato kojeg igrača je Juventus ponudio Barceloni za Pjanića

"Stara dama" u svoje redove želi vratiti bh. reprezentativca

Pjanić: Trenera Kuman ga nema u planu. TWITTER

E. Ćosić

17.7.2021

Još uvijek se čeka rasplet situacije oko reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića. Naš veznjak nema budućnosti u Barceloni, ali još uvijek vaga ponude koje pristižu na njegovu adresu. Problem je i njegova plata, a čini se da je Juventus spreman na novu razmjenu. 

"Calciomercato" navodi kako je "Stara dama" za našeg fudbalera ponudila Aarona Remzija (Aaron Ramsey). Velški reprezentativac ima ugovor sa "Starom damom" koji mu donosi 7.5 miliona eura godišnje, pa Juventus ne bi imao problema sa platom našeg igrača, međutim čini se da to nije ono što Barceloni, koja grca u dugovima, baš i ne odgovara. 

Podsjećamo, Pjanić je ljetos stigao na Kamp Nou u razmjeni za brazilskog veznjaka Artura Mela (Arthur), ali nije uspio da se nametne treneru tima Ronaldu Kumanu (Koeman). Nizozemac je otvoreno priznao našem reprezentativcu da na njega računa, čak je Pjaniću bio ponuđen i sporazumni raskid ugovora, ali je on to odbio.

Nekoliko klubova je zainteresovano za našeg veznjaka, ali problem je Pjanićeva plata. On u Barceloni zarađuje oko osam miliona eura godišnje, te ne pristaje na neka smanjenja. Zbog toga su se neki klubovi javljali sa ponudom za posudbu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.