PRIJELAZNI ROK

Kladionice predviđaju Bejlovu sudbinu, favorit za njegovo dovođenje je drugoligaš

Bejl: Odigrao 34 utakmice prošle sezone. TWITTER

E. Ćosić

19.7.2021

Nakon prošle sezone koju je odigrao na posudbi u Totenhemu, Geret Bejl (Gareth Bale) vratio se u Real Madrid sa kojim ima važeći ugovor do ljeta naredne godine.

Međutim, kraljevski klub ga se želi riješiti, prvenstveno zbog enormnih primanja od čak 600 hiljada funti sedmično. Kako mu ugovor ističe naredne sezone, žele probati i zaraditi nešto njegovom prodajom. 

Kako se nagađa gdje bi velški reprezentativac mogao završiti, "Oddschecker", jedna od najvećih kuća koje formiraju tečajeve za kladionice, izbacio je kvote za klubove u kojima bi se Bejl mogao skrasiti.

Nevjerovatno zvuči, ali glavni favorit za dovođenje Bejla je drugoligaš, Kardif siti koji se takmiči u engleskom Čempionšipu. Koeficijent na klub iz njegovog rodnog grada je pao na 2.3, a u maju je bio 16. Nakon Kardifa, najveće šanse se daju MLS klubovima, prije svih Inter Majamiju Dejvida Bekama (David Beckham). 

Velšaninu se za odlazak u MLS daju šanse oko 13%, jedan posto više nego za povratak u Totenhem. Za odlazak u Kinu Bejl prema "Oddscheckeru" ima 10% šansi, a za dolasak u PSG ili Čelzi šanse su svega 5%.

Bejl je u prethodnoj sezoni u svim takmičenjima odigrao 34 utakmice za Totenhem, a postigao je 16 golova uz tri asistencije.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.