PRIJELAZNI ROK

Jovetić potpisao za Hertu i ušao u historiju

Crnogorski fudbaler postao tek treći igrač koji je bio u svih pet najboljih liga

Jovetić: Ugovor do 2023. uz opciju produženja. TWITTER

E. Ćosić

27.7.2021

Crnogorski fudbaler Stevan Jovetić novi je fudbaler Herte. Crnogorac je sa berlinskim klubom dogovorio dvogodišnju saradnju. Tako je Jovetić ušao u historiju, kao tek jedan od trojice fudbalera koji su imali angažman u svih pet najjačih evropskih liga.

"Ligu petica" čine engleska Premijer liga, španska La Liga, italijanska Serije A, njemačka Bundesliga i francuska Liga 1. Jovetić je u Engleskoj igrao za Mančester siti, u Španiji za Sevilju, u Italiji za Fiorentinu i Inter, u Francuskoj za Monako, a u Njemačkoj tek treba da zaigra za Hertu.

Pored Jovetića, ovo je pošlo za ruke još samo Kristijanu Polusenu (Christian Poulsen) i Florinu Radučoju. Danski veznjak igrao je za Šalke, Sevilju, Juventus, Liverpul i Evijan, dok je legendarni rumunski fudbaler igrao za Bari, Veronu, Brešu, Milan, Vest Hem, Štutgart, Espanjol i Monako.

Što se Jovetića tiče, on je prethodne četiri sezone igrao za Monako, a upisao je 77 nastupa na kojima je postigao 21 gol. Njegova evropska avantura krenula je 2008. kada je iz Partizana prešao u Fiorentinu, a 2013. se priključio Mančester sitiju. Potom je uslijedio odlazak na posudbu u Inter 2015. godine. 

Dvije godine kasnije, crnogorski napadač je posuđen Sevilji, a u debiju je postigao gol Realu u Kupu Kralja (3:3). Jovetić je za "A" reprezentaciju Crne Gore debitovao 2007. godine i od tada je uspio skupiti 61 utakmicu i 31 gol.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.