PRIJELAZNI ROK

Kros zagolicao maštu navijača Reala: Dobro je što je Mesi otišao u Pariz, možda neko od tamo dođe kod nas

Izjava njemačkog fudbalera protumačena kao najava dolaska Kilijana Mbapea

Kros i Mbape u borbi za loptu, da li će uskoro igrati u istom dresu. TWITTER

E. Ćosić

18.8.2021

Njemački fudbaler i član Real Madrida Toni Kros (Kroos) zagolicao je maštu pristalica kraljevskog kluba. On je u svom podkastu "Einfach mal Luppen" izjavio da je odlazak Lionela Mesija (Messi) u PSG dobar za Real Madrid, jer je moguće da sada neki igrač francusku prijestonicu zamijeni španskom.

Mesi je u PSG otišao nakon što nije mogao produžiti ugovor s Barcelonom, a čini se da bi to mogao biti okidač za dugo najavljivani transfer Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) u Real Madrid. Francuska zvijezda je ušla u posljednju godinu ugovora, a prema navodima svjetskih medija, on ne želi produžiti ugovor sa Parižanima.

Kada je Kros rekao da smatra kako Mesijev odlazak može biti dobar za Real iz više razloga, nije izgovorio Mbapeovo ime, ali su navijači uvjereni da je mislio na njega.

- Vjerojatno u tom odlasku ima nešto dobro, jer naš najveći rival je izgubio najboljeg igrača. I možda se dogodi još dobrih stvari. Možda dođe neko iz Pariza. Ako se to dogodi, ne znam, onda ovaj Mesijev transfer neće biti nedostatak za nas, rekao je Kros i počeo se smijati.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.