PRIJELAZNI ROK

Sjajan posao "Plavaca": Čelzi je od zaboravljenog igrača zaradio devet miliona eura

Italijanski fudbaler i zvanično više nije član tima sa Stemford Bridža

Zapakosta: Vraća se u Atalantu. TWITTER

E. Ćosić

24.8.2021

Na Stemford Bridžu je jako aktivno ovog ljeta. Čelzi se riješio mnogo igrača, a danas je ozvaničen još jedan izlazni transfer. Naime, potpuno zaboravljeni Davide Zapakosta (Zappacosta) je u klupsku kasu donio 9.000.000 eura koliko je Atalanta platila na ime njegovog obeštećenja. 

Italijanski fudbaler je u Čelzi stigao 2017. godine iz redova Torina u transferu vrijednom oko 28.000.000 eura. Doveo ga je njegov sunarodnjak Antonio Konte (Conte) koji je u to vrijeme bio trener londonskih "Plavaca". 

Zapakosta je dvije godine igrao za Čelzi, skupio je svega 26 utakmica, a onda su uslijedile posudbe u Romu i Đenou, da bi se na kraju skrasio u Atalanti. Inače, ovaj 29-godišnji Italijan je u prošlosti već u dva navrata bio član tima iz Bergama. Prvo u sezoni 2011/12, kada je posuđen Avelinu, a onda je za plavo-crne igrao u sezoni 2014/15, nakon koje se preselio u Torino.

Pored Zapakoste, u Čelziju, što zbog prodaje, što zbog posudbi, više nisu Tejmi Abraham (Tammy), Fikajo Tomori (Fikayo), Viktor Mozes (Victor Moses), Olivije Žiru (Olivier Giroud), Kenedi (Kenedy), Emerson, Miču Bačuaji (Michy Batshuayi), Marko Van Ginkel (Marco), Bili Gilmor (Billy Gilmour), Danilo Pantić, Vili Kabaljero (Willy Caballero), Mat Miazga (Matt), Džamal Blekmen (Jammal Blackman), Džejk Klark Salter (Jake Clarke-Salter) i Izi Braun (Izzy Brown).

Danas se pojavila vijest da bi klub sa Stemford Bridža mogao napustiti i Kurt Zuma (Zouma), za kojeg je interes pokazao Vest hem. Navodno su "Čekičari" poslali ponudu od 30 miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.