ENGLESKA

Zuma iz Čelzija prešao u Vest Hem

Transfer vrijedan 25 miliona funti

Zuma: Četverogodišnji ugovor. TWITTER

A. V.

29.8.2021

Engleski prvoligaš Vest Hem junajted potpisao je četverogodišnji ugovor s francuskim stoperom Kurtom Zumom (Zouma) koji dolazi iz Čelzija.

Finansijske pojedinosti ugovora nisu otkrivene, ali britanski mediji pišu da je Vest Hem platio oko 25 miliona funti za 26-godišnjeg Francuza.

- Zuma je igrač kojeg smo pratili neko vrijeme i vrlo smo se potrudili da se ovaj transfer realizira. On je uvijek bio naš prvi izbor i vrlo sam sretan što je on naš igrač - izjavio je trener Vest Hema Dejvis Mojes (David Moyes), prenosi Hina.

Zuma je odigrao 36 utakmica za Čelzi u svim takmičenjima prošle sezone, pomogavši klubu da osvoji naslov pobjednika Lige prvaka i završi na četvrtom mjestu englesko prvenstvo.

Od dolaska iz Sent Etjena 2014. je odigrao 151 utakmicu u svim takmičenjima. Proveo je neko vrijeme na posudbama u Stouk Sitiju i Evertonu nakon povrede koljena 2016.

- Osjećao sam da Mojes stvarno želi da dođem i priključim se momčadi, posebno dobroj momčadi koja je sezonu počela tako dobro - kazao je Zuma.

- Odlična sezona koju je Vest Hem imao prošle godine dala je momčadi dosta samopouzdanja da se ove godine još više poboljša i želim im pomoći u tome - dodao je.

Vest Hem je trenutno vodeća momčad Premijer lige s dvije pobjede i jednim neriješenim rezultatom iz tri utakmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.