NOVO IME U MADRIDU

"Kraljevski klub" angažovao nasljednika Ronaldinja

Ovu vijest na društvenim mrežama objavio je i Fabricio Romano uz dodatak kako je Kamavinga odbio Mančester junajted i PSG-a

Kamavinga je novi igrač Reala. Agencije

M. K.

31.8.2021

Vijest da nadareni 18-godišnji francuski veznjak Eduardo Kamavinga (Camavinga) dolazi u Real Madrid poprilično je odjeknula Evropom, što je pomalo neočekivano jer se ipak radi o igrači koji ne pripada samoj kremi evropskog fudbala.

Ipak, ako se uzme da je riječ o igraču koji vrijedi 31 milino eura u koje je Real uključio i velike bonuse od kojih će Ren profitirati, te da ga smatraju nasljednikoim Ronaldinja jer driblinzima podsjeća na njega, onda bi se ovo moglo pokazati pravom bombom od transfera.

Ovu vijest na društvenim mrežama objavio je i Fabricio Romano (Fabrizio) uz dodatak kako je Kamavinga odlučio doći u Real te je zbog kraljevskog kluba odbio Mančester junajted i PSG-a.

Ovog momka mnogi u Francuskoj smatraju novom mladom zvijezdom, a podatak kako je kao 16-godišnjak debitirao za seniorsku ekipu dovoljno govori, a već je dobio i poziv u A reprezentaciju Francuske za koju je skupio tri nastupa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.