POSLJEDNJI SATI MERKATA

Grizman se vratio u Atletiko, kako od toga može profitirati Miralem Pjanić

Barselona sada želi dovesti Luka De Jonga, a u ponudu za igrača Sevilje bi mogao biti uključen naš reprezentativac

E. Ćosić

Grizman: Ponovo u Atletiku

Foto: TWITTER


Francuski reprezentativac Antoan Grizman (Antoine Griezmann) vratio se u Atletiko Madrid nakon dvije godine. Grizman je prethodno pet igrao za "Jorgandžije", u periodu od 2014. do 2019. godine, a onda je uslijedio odlazak u Barcelonu.

Nije se proslavio u Barceloni, odigrao je 74 utakmice i postigao 22 pogotka, pa su ga se Katalonci odlučili riješiti. Sa Atletikom je postignut dogovor oko posudbe na jednu godinu, s tim da će "Jorgandžije" imati pravo otkupa za 40 miliona eura. Podsjećamo, Grizman je u Barcelonu otišao za tri puta veći iznos. 

Inače, povratak Francuza u redove Atletika mogao bi povući još transfera u samom finišu ljetnog prijelaznog roka. Naime, kako piše "Fichajes", Barcelona želi angažovati napadača Sevilje Luka De Jonga (Luuk), a u ponudu za Nizozemca bi mogao biti uključen i reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić koji nema budućnosti na Nou Kampu.

Do kraja prijelaznog roka je ostalo još jako malo vremena i vidjet ćemo da li će naš reprezentativac na kraju napustiti Barcelonu.

Više o temi Antoine Griezmann

NA VRH

Podijeli članak na