PREDSJEDNIK BARCELONE

Laporta je želio vratiti Nejmara, a ponuda koju je poslao nasmijala je čelnike PSG-a

Želio je ponovo spojiti Mesija i Nejmara u Barceloni, a na kraju su se oni ujedinili u Francuskoj

Laporta: Ponudio samo 80 miliona eura. TWITTER

E. Ćosić

9.9.2021

Povratnik na predsjedničku funkciju Barcelone Đoan Laporta (Joan) otkrio je za španske medije kako je početkom ljeta želio vratiti Nejmara (Neymar) iz Pariz Sen Žermena.

To je bila Laportina ideja početkom ljetnog prijelaznog roka, kada niko nije očekivao da bi Lionel Mesi (Messi) mogao napustiti Barcelonu i skrasiti se, ni manje ni više nego u u PSG-u. Laporta je želio ponovo spojiti Mesija i Nejmara u Barceloni, a na kraju su se oni ujedinili u Francuskoj.

Prema pisanju katalonskog "Sporta", Laporta se po povratku na čelo kluba odmah želio dokazati navijačima i navodno je odmah kontaktirao Nejmara. Međutim, ponuda koja je stigla na adresu PSG-a je bila u najmanju ruku smiješna.

Barcelona je navodno poslala samo 80 miliona eura. Brazilac prema "Transfermarktu" trenutno vrijedi 100 miliona, a kada je prije četiri godine pravio transfer sa Nou Kampa na Park Prinčeva plaćen je 222 miliona eura.


Laporta je želio napraviti jaku ekipu, a na kraju je ostao i bez Mesija, a zbog finansijskog kolapsa klub se morao riješiti nekolicine igrača poput našeg Miralema Pjanića, Antoana Grizmana (Antoine Griezmann), Emersona, Žuniora Firpa (Junior) i drugih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.