VELIKI TRANSFER

Bajern Minhen doveo talentiranog veznjaka Slaven Belupa

Lovro Zvonarek potpisao za njemačkog velikana

A. V.

Zvonarek na predstavljanju

Foto: TWITTER


Talentirani hrvatski veznjak Lovro Zvonarek (16) potpisao je ugovor za njemačkog nogometnog velikana Bajern, objavio je klub iz Minhena.

Ovaj veliki transfer potvrdili su i u Slaven Belupu, klubu u kojem je Zvonarek stigao kao desetogodišnjak iz preloške Mladosti.

- Bajern je jedan od najvećih i najuspješnijih svjetskih klubova. Ponosan sam što sam ovdje i što mogu nositi ovu majicu. Također, to me potiče da svaki dan vrijedno radim na sebi - kazao je Zvonarek, prenosi Hina.

Zvonarek će do kraja ove sezone ostati u Slavenu kao igrač Bajerna, a u Minhen seli prvog jula 2022.

- Lovro je s bio s nama u kampu na proljeće i uvjerili smo se u njegov veliki potencijal i jako smo zadovoljni što se odlučio preseliti u naš klub - kazao je Johen Zauer (Jochen Sauer), šef Bajernove škole i odgovoran je za razvoj talenata u bavarskom klubu.

Zvonarek je bio najmlađi debitant u historiji Slaven Belupa, te drugi najmlađi u historiji HNL-a, a sada je ostvario transfer u jedan od svjetskih velikana.

- Zaista impresivno. Istakao bih da je Lovro ovo zaslužio, prije svega, svojim pristupom, zalaganjem i odgojem, a onda i svojom ogromnom talentiranošću. Čestitamo i njegovoj porodici koja je kroz cijelo ovo razdoblje bila "čvrsto na zemlji" i našem klubu koji ostvario ovaj povijesni transfer - rekao je direktor koprivničkog kluba Aleksandar Aleksovski za klupsku stranicu.

Istakao je direktor kako je ovo ogroman plus i za klupsku Školu nogometa.

- Ovo je još jedan od dokaza o i više nego kvalitetnom radu Škole nogometa Slaven Belupa. Trinaest generacija i više od 300 djece koja treniraju na jednom velikom i dva mala terena ostvaruju odlične rezultate u svojim takmičenjima, ali mi tu ne želimo stati. Želimo našu Školu svakodnevno dizati na još višu razinu - poručio je Aleksovski.

Više o temi FC Bayern Munchen

NA VRH

Podijeli članak na