VELIKI TRANSFER

Bajern Minhen doveo talentiranog veznjaka Slaven Belupa

Lovro Zvonarek potpisao za njemačkog velikana

Zvonarek na predstavljanju. TWITTER

A. V.

10.9.2021

Talentirani hrvatski veznjak Lovro Zvonarek (16) potpisao je ugovor za njemačkog nogometnog velikana Bajern, objavio je klub iz Minhena.

Ovaj veliki transfer potvrdili su i u Slaven Belupu, klubu u kojem je Zvonarek stigao kao desetogodišnjak iz preloške Mladosti.

- Bajern je jedan od najvećih i najuspješnijih svjetskih klubova. Ponosan sam što sam ovdje i što mogu nositi ovu majicu. Također, to me potiče da svaki dan vrijedno radim na sebi - kazao je Zvonarek, prenosi Hina.

Zvonarek će do kraja ove sezone ostati u Slavenu kao igrač Bajerna, a u Minhen seli prvog jula 2022.

- Lovro je s bio s nama u kampu na proljeće i uvjerili smo se u njegov veliki potencijal i jako smo zadovoljni što se odlučio preseliti u naš klub - kazao je Johen Zauer (Jochen Sauer), šef Bajernove škole i odgovoran je za razvoj talenata u bavarskom klubu.

Zvonarek je bio najmlađi debitant u historiji Slaven Belupa, te drugi najmlađi u historiji HNL-a, a sada je ostvario transfer u jedan od svjetskih velikana.

- Zaista impresivno. Istakao bih da je Lovro ovo zaslužio, prije svega, svojim pristupom, zalaganjem i odgojem, a onda i svojom ogromnom talentiranošću. Čestitamo i njegovoj porodici koja je kroz cijelo ovo razdoblje bila "čvrsto na zemlji" i našem klubu koji ostvario ovaj povijesni transfer - rekao je direktor koprivničkog kluba Aleksandar Aleksovski za klupsku stranicu.

Istakao je direktor kako je ovo ogroman plus i za klupsku Školu nogometa.

- Ovo je još jedan od dokaza o i više nego kvalitetnom radu Škole nogometa Slaven Belupa. Trinaest generacija i više od 300 djece koja treniraju na jednom velikom i dva mala terena ostvaruju odlične rezultate u svojim takmičenjima, ali mi tu ne želimo stati. Želimo našu Školu svakodnevno dizati na još višu razinu - poručio je Aleksovski.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.