NA POMOLU VELIKI TRANSFER

Prelazak Halanda u PSG sve realniji, imao bi veću platu od prve zvijezde tima

Vrijednost transfera Halanda kretala bi se i do 120 miliona eura, a godišnja plata bi, prema želji Raiole, bila oko 50 miliona eura

Haland je trenutno najopasniji napadač u Evropi. AFP

M. K.

1.10.2021

Fenomenalni norveški napadač, Erling Haland (Haaland), skoro sigurno će na ljeto 2022. napustiti Borusiju.

Mnogo se u posljednje vrijeme pričalo o njegovom mogućem dolasku u Real Madrid, ali čini se kako je ta opcija sve dalja, a sve je bliža ona da će preći u PSG.

To će ovisiti od toga da li će Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) napustiti PSG i preći u Real. Ako se to desi, Parižani će angažovati Halanda, ali čak će i prebogati PSG morati dobro razmisliti o ovoj opciji jer se radi o jednom od najskupljih igrača na planeti.

Agent Mino Raiola pokušat će izvući maksimum iz ovog transfera. Kako prenose španski i francuski mediji, Haland bi mogao biti mnogo bolje plaćen na godišnjem nivou nego Lionel Mesi (Messi) koji prima 35 miliona eura od PSG-a.

Vrijednost transfera Halanda kretala bi se i do 120 miliona eura, a godišnja plata bi, prema želji Raiole, bila oko 50 miliona eura.

Nema sumnje da će biti zanimljivo pratiti situaciju oko Halanda koji je u 67 nastupa za Borusiju postigao fantastičnih 68 golova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.