TRANSFERI

"Zmajevi" na zimskoj "pijaci": Koji bh. reprezentativci bi u januaru mogli promijeniti sredinu?

Najveći interes za stoperom Malmea Anelom Ahmedhodžićem, kojeg želi veći broj klubova

Ahmedhodžić: Između Italije i Engleske. AGENCIJE

Piše: A. V.

6.1.2022

Zimski prijelazni rok zvanično je započeo 1. januara, a transfer su u prvim danima 2022. godine napravila dva bh. reprezentativca.

Veliki interes

Rezervni golman našeg državnog tima Kenan Pirić (27) napustio je grčki Atromitos i potpisao za turskog superligaša Gecepe, dok je stoper Dario Đumić (29) iz nizozemskog Tventea stigao u redove Zandhauzena, koji se takmiči u njemačkoj „Cvajti“.

Sredinu bi moglo promijeniti još nekoliko „Zmajeva“. Prvi na listi je stoper Malmea Anel Ahmedhodžić (22), koji već duže vrijeme očekuje transfer i kojeg želi veliki broj klubova.

On se nije dogodio prošlog ljeta, ali bi vrlo izgledno trebao ove zime. Interes za Ahmedhodžićeve usluge ranije su pokazali Atalanta, Napoli i Čelzi, potom se u igru uključio Brentford, a posljednji u nizu klubova koji ga žele dovesti u svoje redove je Milan.

Ahmedhodžić je po osvajanju druge uzastopne titule prvaka Švedske izjavio kako će ove zime gotovo sigurno napustiti redove Malmea, ali da ni sam još ne zna gdje.

Njegovim putem mogao bi krenuti i veznjak Adi Nalić (24), za kojeg, također, postoji interes određenih klubova.

Ahmedhodžićeva vrijednost, prema Transfermarktu, iznosi sedam miliona eura, a Nalićeva 800 hiljada.

Tri ponude

Klub će po svemu promijeniti i 23-godišnji stoper Rostova Denis Hadžikadunić (Dennis), koji na svom stolu ima tri ponude.

Za Hadžikadunića, čija je vrijednost dva miliona eura, zainteresirani danski klubovi Kopenhagen i Midtjiland, kao i švedski Malme.

Svoju sreću će u novoj sredini potražiti i Sead Kolašinac (28), koji nije u planovima trenera Arsenala Mikela Artete. Naš lijevi bek ima nekoliko opcija, a jedna od njih je ostanak u Engleskoj, gdje ga želi Votford. Druga varijanta je Francuska, gdje je interes da ga dovede u svoje redove iskazao Olimpik Marsej.

Vrijednost Kolašinca, prema Transfermarktu, je tri miliona eura.

Još od njegovog dolaska u Milan na ljeto 2019. godine, Radeta Krunića svakog prijelaznog roka sele sa San Sira. Tako je i ove zime, a spominje se kako bi 28-godišnji veznjak mogao na posudbu u Bolonju.

Sjajne igre Smaila Prevljaka (26) u dresu belgijskog Ojpena nisu prošle nezapaženo, pa je moguće da naš napadač već ove zime promijeni sredinu.

Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na tri miliona eura.

Sudbina Bičakčića

Sudbina zaboravljenog Ermina Bičakčića (31) u Hofenhajmu je poprilično neizvjesna.

Iskusni defanzivac nije igrao od septembra 2020. godine, a iako se oporavio, u povratku na teren spriječila ga je korona.

Ugovor s Hofenhajmom istječe mu u junu 2022. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.