ZVANIČNO

Sarajevo potvrdilo transfer Kurdića

Karijeru nastavlja u Belgiji

A. V.

Kurdić: Potpisao za Molenbek

Foto: ARHIV


Fudbalski klub Sarajevo danas je zaključio pregovore o realizaciji transfera dvadesetogodišnjeg štopera Numana Kurdića u belgijski Molenbek.

- Kurdić je još kao kadet došao u selekcije Akademije "Asim Ferhatović Hase" iz mostarskog Veleža. U bordo dresu upisao je 32 nastupa na kojima je postigao i jedan pogodak, a bio je dio tima koji je ispisao zlatne stranice historije Kluba osvojivši dvije titule prvaka Bosne i Hercegovine, jedan trofej Kupa, kao i titule u U-17 i U-19 selekciji Akademije. Zbog ovoga ćemo mu biti uvijek zahvalni i bit će dio bordo porodice! Želimo mu sreću i uspjeh u daljoj karijeri! - istakli su iz bordo kluba.

Nakon nekoliko godina u bordu dresu u kojima je stasao od kadeta iz akademije do prvog nastupa za reprezentaciju BiH ni Kurdić nije krio zadovoljstvo i zahvalnost.

- Hvala svim navijačima na podršci u proteklim godinama, također želio bih se zahvaliti i svim trenerima koji su me trenirali u proteklim godinama, kao i ljudima iz kluba. Nadam se da ćemo opet imati priliku da zajedno ostvarujemo nove pobjede. Mojim saigračima i stručnom štabu želim puno sreće u nastavku sezone i da ostvare zacrtane ciljeve - istakao je Kurdić.

NA VRH

Podijeli članak na