SKY SPORT

Haland prihvatio nepristojnu ponudu, potpisuje za 30 miliona godišnje

Norvežanin na kraju sezone napušta Borusiju Dortmund

Haland: Odbio Real Madrid. AGENCIJE

A. V.

12.4.2022

Erling Haland (Haaland, 21) odabrao je klub u kojem će nastaviti karijeru.

Sky Sport navodi kako je norveški napadač odbio Real Madrid koji mu je nudio da ga dovede na ljeto iduće godine i prihvatio je drugu ponudu, koja mu jamči transfer za dva mjeseca.

Borusija Dortmund bila je sklonija Realovoj ponudi se iduće godine otkupna klauzula povećava na 120 miliona eura, dok je za ovo ljeto 75 miliona eura. 

Ipak, sjajni golgeter želi otići što prije, a Mančester siti, osim što će platiti spomenuti iznos, Halandu i njegovom timu daje bogatstvo.

Đanluka Di Marcio (Gianluca Di Marzio), novinar Skya i jedan od najpouzdanijih izvora s fudbalskog tržišta, otkriva da je Siti dao Halandu ponudu koju je nemoguće odbiti: napadaču ugovor na pet godina i godišnju plaću od 30 miliona eura i to bez bonusa, a njegovom agentu Minu Rajoli (Raiola) proviziju od čak 70 miliona eura. Dio te nevjerojatne svote pripast će i Halandovom ocu Alfu Ingeu.

Haland je u Borusiju došao u zimskom prijelaznom roku 2020. iz Salzburga uz odštetu od 20 miliona eura. Od tada je za klub iz Dortmunda odigrao 84 utakmice, postigao 80 i namjestio 22 gola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.