ITALIJA

Veliki preokret na pomolu: Di Marcio tvrdi da Džeko ostaje u Interu

Klub mu je navodno već sapćio tu odluku

Džeko: Ima još godinu dana ugovora. AGENCIJE

A. V.

23.6.2022

Italijanski mediji ponovo pišu o sudbini bh. reprezentativnog kapitena Edina Džeke (36), a čini se kako je došlo do velikog preokreta po pitanju njegove budućnosti.

Iako se špekulisalo da će povratkom Romelua Lukakua naš napadač postati višak, Inter ima sasvim druge planove i računa na Džeku.

To je otkrio ugledni italijanski novinar Đanluka Di Marcio (Gianluca Di Marzio), koji tvrdi da će Džeko ostati u Interu, te da mu je klub već saopćio tu odluku.

U emisji "Calciomercato L'Originale" novinar Sky Sporta Paolo Kondo (Condo) je poručio da je Interu potreban jedan napadač koji neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru koje počinje krajem novembra, na šta je Di Marcio replicirao i dodao je da je Inter već saopćio Džeki da aposlutno računaju na njega i da ostaje.

Džeko ima još godinu dana ugovora s Interom, a italijanski mediji su objavili da bi navodno bio spreman promijeniti sredinu u slučaju da mu neko ponudi dvogodišnji ugovor.

Podsjetimo, Džeko je u Inter došao prošle godine i na 49 utakmica u svim takmičenjima postigao 17 golova uz deset asistencija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.