PRIJELAZNI ROK

Anžer predstavio Halida Šabanovića

Sa Sarajevom je dva puta bio prvak Bosne i Hercegovine, te jednom osvojio Kup naše države

Halid Šabanović. Angers

Piše: G. Š.

29.6.2022

Halid Šabanović novi je fudbaler francuskog Anžea. Ugovor s timom iz Lige 1 potpisao je do 2025. godine, potvrđeno je danas iz francuskkog prvoligaša.

Ovaj 22-godišnjak transfer u Francusku napravio je iz FK Sarajevo, nakon što je u prošloj sezoni odigrao 32 utakmice za bordo tim i postigao dva gola, uz dvije asistencije.

Inače, Šabanović je dijete sarajevskog Olimpika, a igrao je još na posudbi u Mladosti Doboj Kakanj. Sa Sarajevom je dva puta bio prvak Bosne i Hercegovine, te jednom osvojio Kup naše države. 

- Bila mi je čast i zadovoljstvo nositi bordo dres, ispuniti svoj dječački san. Hvala svim ljudima u klubu, svim saigračima sa kojima sam dijelio svlačionicu, navijačima koji su bodrili sa tribina, Hordama koji su pružali podršku gdje god smo bili, trenerima koji su me vodili. Dao sam sve od sebe za ovaj dres, mnogo lijepih trenutaka, a i ružnih smo prošli zajedno. 74 časti, emocija, strasti, ljubavi. Hvala ljudima oko mene, mojoj porodici koja je bila uz mene u svim trenucima. Hvala Allahu na svemu. Sarajevo je moja emocija, naglasio je Šabanović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.