TRANSFERI

Hrvatski stoper blizu dresa Mančester sitija, "problem" bi moglo predstavljati njegovo prezime

Nije čudno da ga Siti želi. Ima 20 godina i jedan je od najperspektivnijih stopera u fudbalskom svijetu, pišu Španci

Gvardiol na meti Engleza. Twitter

M. K.

14.7.2022

Mančester siti je u potrazi za stoperom, jer je sve izvjesniji odlazak Nejtana Ejka (Nathan Ake) u Čelsi.

Kako navodi Marca na radaru Sitija je hrvatski defanzivac Joško Gvardiol, a vijest je prenio i ugledni Fabricio Romano (Fabrizio).

- Nije čudno da ga Siti želi. Ima 20 godina i jedan je od najperspektivnijih stopera u fudbalskom svijetu, pišu Španci, i podsjećaju da je Gvardiol prodan iz Dinama u Lajpcig za 18.8 miliona eura, te da je za hrvatsku selekciju već odigrao deset utakmica.

Zanimljivo, na društvenim mrežama su već počeli s komentarima Joškovog prezimena s obzirom na to da se prezime trenera Pepa Gvardiole (Guardiola), izgovara skoro isto kao i Gvardiol, što bi moglo napraviti zabunu u svlačionici. 

Nijedan igrač u Bundesligi mlađi od Gvardiola nije odigrao više utakmica od njega, a on je treći ukupno u ligi po broju dodira s loptom (2416), peti po dodavanjima u posljednju trećinu igrališta (165), šesti po tačnim dodavanjima (1722) i deseti gleda li se kretanje terenom s loptom u nogama (4073 metra).

Ovo je tek dio statistike u čijim tabelama je Gvardiol pri vrhu, pa ugledna Marca zaključuje da je Sitijev interes za hrvatskim reprezentativcem opravdan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.