TRAJAO DO PONOĆI

Završen ljetni prijelazni rok: Ovo su posljednji transferi

Nekoliko zanimljivih prelazaka na fudbalskoj pijaci

Barcelona odlučila: Depaj i Pjanić ostaju u klubu. Twitter

Piše: E. Ć.

2.9.2022

Poštovani čitatelji, na portalu "Avaza" ste mogli pratiti posljednje sate ljetnog prijelaznog roka. U Engleskoj, Njemačkoj, Italiji i Španiji ljetni prijelazni je trajao do ponoći. U Francuskoj se zatvorio  dan prije.

Završen je još jedan ljetni prijelazni rok. Ovo su tri najveća transfera ovog ljeta: 

  • Antoni: Ajaks - > Mančester junajted za 95.000.000 eura
  • Vesli Fofana: Lester siti - > Čelzi za 80.500.000 eura
  • Aurelien Čuameni (Tchuameni): Monako - > Real Madrid za 80.000 eura

Ovako smo pratili posljednje sate prijelaznog roka:

00:10 - Barcelona je uspjela registrovati Hektora Beljerina, potvrdila je La Liga. Reprezentativac Portugala Andre Gomeš (Gomes) otišao je na posudbu u francuski Lil.

00:02 - Sautempton je uspio završiti transfer Ćaleta-Cara koji dolazi iz Marseja za 8 miliona eura.

00:00 - Kraj prijelaznog roka u Engleskoj i Španiji! Transfer rok je završen i u Francuskoj, dok u Italiji i Njemačkoj još traje.

23:58 - Džastin Klajvert (Justin Kluivert) ima novi klub. Krilni fudbaler Rome je pregovarao sa Fulemom, ali će umjesto u London završiti u Valensiji na posudbu, s pravom otkupa od 15 miliona eura.

23:51 - Fulem je doveo još jedno pojačanje danas. Riječ je o Karlosu Vinisijusu (Carlos Vinicius) koji dolazi iz Benfike za oko 5 miliona eura. Prije dvije godine je bio član Totenhema, kada je bio na posudbi u vrijeme Žozea Murinja (Jose Mourinho) na klupi londonskog tima.

23:48 - Džejms Garner (James) je novi fudbaler Evertona. On stiže iz Mančester junajteda.

23:45 - Valjadolid doveo pojačanje iz Čelzija. Zaboravljeni Kenedi (Kenedy) stiže u špansku La Ligu.

23:38 - Gdje će Huan Mata (Juan)? Cijeli dan je pregovarao oko povratka u Valensiju, a sada se u igru za njegov potpis uključio i Betis.

23:34 - Sautempton je doveo još jednog fudbalera Mančester sitija. Nakon Edozija, sada su doveli i omladinca Huana Lariosa (Juan) za 7.5 miliona eura.

23:26 - Kejlor Navas (Keylor) neće napustiti PSG u ovom prijelaznom roku, tako da će se on i Đanluiđi Donaruma (Gianluigi Donnarumma) i dalje boriti za "jedinicu" pariškog tima.

23:18 - Odličan prijelazni rok za Benfiku. Prvo je na Luž stigao Julian Draksler (Draxler) na posudbu iz PSG-a, a sada je stigao i američki defanzivac Entoni Bruks (Anthony Brooks).

23:02 - Barcelona je donijela odluku o Miralemu Pjaniću. Kako javlja Fabricio Romano, Barcelona je poslala jasnu poruku: Pjanić i Depaj neće napustiti klub u posljednjem satu prijelaznog roka.

22:58 - I zvanično Artur Melo (Arthur) je novi fudbaler Liverpula. Brazilac stiže na posudbu iz Juventusa. Podsjetimo, on je prije dvije godine stigao u Juve iz Barcelone, a u suprotnom smjeru je otišao Miralem Pjanić.

22:45 - Sautempton doveo pojačanje iz Mančester sitija. Samuel Edozi je potpisao petogodišnji ugovor. Na Sent Meri stadion bi trebao stići i hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car.

22:30 - Florian Grilič (Grillitsch) novi je igrač Ajaksa. Veznjaku je prije nekoliko mjeseci istekao ugovor i on u Amsterdam stiže kao slobodan igrač.

22:22 - Matija Nastasić napustio je Fiorentinu i skrasio se u Španiji. Reprezentativac Srbije novi je igrač Majorke.

22:19 - Notingem Forest ne namjerava stati sa transferima. Kao slobodan igrač stiže Serž Orije (Serge Aurier), bivši igrač PSG-a, Totenhema i Viljareala.

22:16 - Transfer Daglasa Luiza (Douglas) u Arsenal pokrenuo je niz transfera. Aston Vila je kao njegovu zamjenu dovela Leandera Dendonkera iz Vulvsa, a tim sa Molinoa je potom doveo Bubakara Traorea (Bubacar) iz Meca.

22:15 - Barcelona se konačno rješila Martina Brajtvajta (Braithwaite), koji neće otići daleko - ide u redove gradskog rivala Espanjola.

22:13 - Inter je potvrdio transfer Frančeska Ačerbija (Francesco Acerbi) koji stiže iz Lacija. Defanzivac je miljenik trenera "Nerazura" Simonea Inzagija (Inazghi), koji ga je vodio i u Laciju. Italijan je navukao bijes navijača Intera jer se smijao nakon što je njegov tim u posljednjim sekundama primio gol protiv Milana. Na kraju su "Rosoneri" došli do titule upravo ispred "Nerazura".

22:10 - Barcelona želi vratiti Hektora Beljerina (Hector Bellerin), bivšeg omladinca ovog tima, na Nou Kamp. On bi došao kao zamjena za Desta koji je otišao u Milan.

22:08 - Notingem Forest nastavlja sa pojačanjima. Doveli su Loika Badea (Loic) na posudbu iz Rena, a "Šumarima" bi se trebao priključiti i Miči Bačuaji (Michy Batshuayi) iz Čelzija.

22:07 - Ejnsli Mejtland-Najls (Ainsley Maitland-Niles) stiže u Sautempton na jednogodišnju posudbu s pravom otkupa iz Arsenala.

22:02 - Bili Gilmor (Billy Gilmour) stiže u Brajton iz redova Čelzija na jednogodišnju posudbu. "Plavci" sa Stemford Bridža su doveli Denisa Zakariju iz Juventusa, također na posudbu.

22:00 - Milan je službeno predstavio Sergina Desta, koji stiže iz Barcelone. On je došao na posudbu s pravom otkupa u iznosu od 20 miliona eura.

21:50 - Prometno je u Barceloni. Pijer-Emerik Obamejan (Pierre-Emerick Aubameyang) je stigao u London, gdje će potpisati ugovor sa Čelzijem. U drugom pravcu će Markos Alonso (Marcos).

21:30 - PSG je potvrdio dolazak španskog veznjaka Karlosa Solera (Carlos), koji stiže iz redova Valensije.

21:20 - Fulem doveo Lajvina Kurzavu (Laywin Kurzawa) na jednogodišnju posudbu iz PSG-a. Na Krevin kotedž je stigao i bivši fudbaler Arsenala i Čelzija Vilijan.

21:00 - Ilajš Moriba (Ilaix) je napustio Lajpcig i stigao u Valensiju na jednogodišnju posudbu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.