TURSKA

Nakon Maura Ikardija u redove Galatasaraja stigao i Huan Mata

Velika pojačanja za istanbulski klub

Mata: Potpisao na dvije godine. TWITTER

A. V.

9.9.2022

Argentinski napadač Mauro Ikardi (Icardi, 29) pridružio se Galatasaraju, a u redove turskog velikana stigao je i bivši španski reprezentativac Huan Mata (Juan, 34).

Ikardi je u istanbulski klub stigao na posudbu iz PSG-a, dok je Mata nakon osam godina napustio Mančester junajted potpisavši ugovor na dvije godine.

Turski mediji navode kako će Galatasaraj pokrivati dio Ikardijeve plaće u iznosu od 750.000 eura, dok će ostatak od šest miliona eura plaćati PSG.

Ikardijev dolazak izazvao je "ludnicu" među navijačima turskog velikana, više hiljada dočekalo je argentinskog napadača ovacijama u zrakoplovnoj luci.

- Želio bih zahvaliti navijačima što su priredili ovaj prekrasan doček. Bio je to nevjerojatan doček. Jako me se dojmilo što su pokazali takvu ljubav. Kada sam igrao za PSG, došao sam ovdje i zabio gol na ovom stadionu. Sada ću braniti boje Galatasaraja. Nadam se da ću nastaviti zabijati i dijeliti radost s navijačima - kazao je za klupsku stranicu Icardi kojem će ovo biti četvrti klub u seniorskoj karijeri nakon Sampdorije, Intera i PSG-a.

Za najuspješniji turski klub potpisao je i Mata koji bi trebao zarađivati 1.9 miliona eura po sezoni.

- Uzbuđen sam i motiviran. Zahvalan sam što sam ovdje. Galatasaraj je najuspješniji klub u Turskoj i jedva čekam boriti se pred našim navijačima - poručio je Mata koji je posljednjih osam godina igrao za Junajted. Prije toga nosio je dres Čelzija i Valensije.

Ovog ljeta za Galatasaraj je potpisao i belgijski napadač Dris Mertens (Dries) koji je iz Napolija stigao bez odštete, iz Liona je stigao Leo Duboa (Dubois), iz Porta Serhio Oliveira (Sergio) , a posudbu je stigao i Haris Sefereović iz Benfike.

Galatasaraj se trenutno nalazi na sedmom mjestu turskog prvenstva sa 10 bodova, tri manje od lidera Bešiktaša.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.