ZVANIČNO

Dijego Kosta se vratio u englesku Premijer ligu

Brazilski napadač potpisao za Vulverhempton

Kosta: Alternativa u napadu. TWITTER

A. V.

12.9.2022

Brazilski napadač sa španskim pasošem Dijego Kosta (Diego Costa, 33) novi je igrač Vulverhemptona, saopćio je u ponedjeljak engleski premijerligaš.

Vulverhempton se našao u problemima s povredama jer su mu otpali austrijski napadač Saša Kalajdžić, novi igrač vrijedan 18 miliona eura koji je povrijedio ligamente koljena i meksički napadač Raul Himenez (Jimenez) koji pauzira zbog povrede prepona.

Kosta, 33-godišnji bivši igrač Atletiko Madrida i Čelzija, bio je slobodan igrač nakon što je u januaru napustio brazilski Atletiko Mineiro, i sada je potpisao je jednogodišnji ugovor s Vulvsima.

- Apsolutno smo oduševljeni što možemo poželjeti dobrodošlicu Dijegu Kosti u Vulvse i povratak u Premijer ligu", rekao je predsjednik Wolvesa Džef Ši (Jeff Shi). 

Costa je izgradio sjajnu reputaciju u Čelziju između 2014. i 2017., postigavši 59 golova u svim takmičenjima za klub s kojim je osvojio dva naslova engleskog prvaka.

Završio je kao najbolji strijelac kluba u sve tri sezone prije nego što je sukob s tadašnjim menadžerom Antoniom Konteom (Conte) doveo do brzog odlaska i povratka u španski Atletiko Madrid.

U svoja dva razdoblja u Atletiku zabio je 83 puta, osvojivši dva naslova La Lige i Evropsku ligu.

Vulvsi su 14. na prvenstvenoj tabeli sa samo jednom pobjedom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.