DIGITALNE INOVACIJE

Danas je Svjetski dan telekomunikacija i informacionog društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

m:tel kontinuirano razvija nova tehnološka rješenja koja će podržati održivi razvoj i doprinijeti stvaranju boljeg svijeta za buduće generacije

Danas je Svjetski dan telekomunikacija i informacionog društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj. m:tel

Marketing

17.5.2024

Svjetski dan telekomunikacija i informacionog društva, koji se obilježava svake godine 17. maja, pruža nam priliku da dublje razmotrimo ulogu digitalnih inovacija u ostvarivanju održivog razvoja.

Kao vodeći telekomunikacioni operater u Bosni i Hercegovini, m:tel vjeruje u snagu digitalnih tehnologija da transformiše našu stvarnost i unaprijedi kvalitet života svih građana. Digitalne inovacije ne samo da otvaraju nove poslovne prilike i poboljšavaju efikasnost, već imaju i potencijal da ojačaju naše napore ka održivosti i zaštiti životne sredine.

Jedan od ključnih aspekata digitalnih inovacija jeste koncept pametnih gradova. Integracija naprednih tehnologija poput Interneta stvari (IoT), umjetne inteligencije (AI) i analitike podataka omogućava stvaranje gradova koji su efikasniji, ekološki prihvatljiviji i ugodniji za život. Pametni gradovi optimizuju upotrebu resursa poput energije i vode, smanjujući troškove i emisiju štetnih gasova, dok istovremeno poboljšavaju kvalitet usluga za građane.

Digitalne inovacije imaju veoma važnu ulogu i u sektoru obrazovanja. Uvođenje digitalnih alata u obrazovne procese omogućava pristup znanju i obrazovanju bez obzira na geografske i socioekonomske barijere. Kroz različite programe podrške obrazovnim institucijama, prakse i stipendiranja, m:tel podržava ambiciozne, vrijedne i talentovane studente da ostvare svoje akademske ciljeve i razvijaju svoje vještine u područjima koja su ključna za budućnost digitalnog društva.

Podržavajući digitalno preduzetništvo i inovacije kroz svoje, ali i projekte drugih, m:tel aktivno doprinosi razvoju ekosistema koji potiče nove ideje i tehnološke inovacije. Kroz programe podrške, APP takmičenje srednjoškolaca, edukaciju i mentorstvo, omogućavamo mladim talentima da ostvare svoje poslovne ideje i doprinesu razvoju digitalne ekonomije u Bosni i Hercegovini.

Danas više nego ikada prije, digitalne inovacije imaju ključnu ulogu u stvaranju održive budućnosti za sve nas. Kao telekomunikacioni lider, m:tel ima dodatnu odgovornost da kontinuirano razvija nova tehnološka rješenja koja će podržati održivi razvoj naše zajednice i doprinijeti stvaranju boljeg svijeta za buduće generacije.

Na Svjetski dan telekomunikacija i informacionog društva, pozivamo sve aktere društva da se udruže u ostvarivanju vizije digitalne transformacije koja će donijeti prosperitet, inkluzivnost i održivost za sve.

Digitalna revolucija je već tu i svi zajedno imamo priliku da oblikujemo bolju budućnost za sve nas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.