ŽIVINICE

Humanitarna utakmica okupila vrhunske sportiste: Nurkić, Bajramović, Bavčić... igrali za Hakiju Osmanovića

Košarkaški asovi s mladim kolegama na parketu

S. MUMIĆ

8.6.2018

Naši košarkaški asovi, predvođeni NBA zvijezdom Jusufom Nurkićem, u Živinicama su odigrali humanitarnu utakmicu za pomoć Živiničaninu Hakiji Osmanoviću (32), kojem je potrebno 150.000 KM za liječenje u Švicarskoj.

Na parket Gradske dvorane pred više od 700 gledalaca, uz Nurkića, koji igra za NBA ekipu Portland trejl blejzers, izašli su i bivši bosanskohercegovački reprezentativci Kenan Bajramović, Mujo Tuljković, Edin Bavčić...

Teška povreda

Okupili su ih sportski radnici Mirnes Muminović, Mirza Memić i Ado Korkutović, koji su organizirali ovu utakmicu.

- Hakija je prije nekoliko mjeseci zadobio tešku povredu i dugo je bio u bolnici. Već je podvrgnut dvjema operacijama, ali bezuspješno. Kako bi mu spasili život, potrebna je hitna operacija u Švicarskoj.


Nurkić bio okružen fanovima

Hakija živi s majkom, a otac mu je ubijen u Srebrenici. Košarkaški asovi i ovaj put pokazali su humanost i igrali pod sloganom "Košarka za život" - kazao je Muminović.

Najveće ovacije publike dobio je Nurkić, koji je u svoje rodne Živinice stigao iz inozemstva samo kako bi odigrao ovu utakmicu. Već pred dvoranom okupili su se Nurkićevi fanovi i iskoristili priliku da se s njim fotografiraju.

- Drago mi je da sam ovdje među svojom publikom. Drago mi je i što su se odazvale moje kolege, da odigramo utakmicu za Hakiju.

Svi smo svjesni vrijednosti života, posebno mladog, i željeli smo dati doprinos što bržem Hakijinom izlječenju. Za svaku pohvalu je i publika koja se odazvala u velikom broju - kazao je Nurkić.

Dobri ljudi

Ekipu koju su predvodili Nurkić i Bajramović s klupe je vodio naš zlatni trener s Evropskog kadetskog prvenstva Josip Pandža.


Osmanović: Neophodna operacija

- Rado sam se odazvao pozivu Mirze Bulića da budem dio humanitarne košarkaške utakmice. Na ovakve pojave čovjek ne može ostati imun i nadam se da će se Hakija brzo izliječiti - rekao je Pandža.

Dodao je da su svi koji su se odazvali utakmici vrlo kvalitetni sportisti i dobri ljudi, a da bi se od ekipe koja je istrčala na parket u Živinicama mogla sastaviti vrhunska reprezentativna petorka.

Bajramović: Tu smo da pomognemo  

Bivši košarkaški reprezentativac BiH Kenan Bajramović doputovao je iz Sarajeva da bi igrao u Živinicama i dao doprinos humanoj misiji.

- Mi smo tu da na ovaj način pomognemo da se što prije skupe sredstva za liječenje ovog momka. Vjerujem da će se potrebna suma skupiti u što kraćem roku. Drago mi je da smo zajedno, ovo je spoj mlade ekipe košarkaša i nas malo starijih - rekao je Bajramović.

Od kupovine karata za sinoćnju utakmicu prikupljeno je 2.655 KM


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.