SARAJEVO

''Avaz'' na Bjelašnici: U pogonu samo jedan lift, blato i kamenje na skijaškoj stazi

Mnogi posjetioci kazali su nam da su razočarani onim što su vidjeli

Danas na Bjelašnici: Posjetioci razočarani. T. Krkbešević

M.R.S

1.12.2018

Ekipa "Dnevnog avaza" danas je posjetila ski-centar na Bjelašnici nakon što je jutros došlo do kvara na ski-liftu te je staza danas zatvorena za skijaše, iako je bilo najavljivano da će ona od danas biti u funkciji.

Mnogi posjetioci kazali su nam da su razočarani onim što su vidjeli, ali će ipak naći način da uživaju danas na ovoj olimpijskoj planini.

Umjesto snijega i bijelih prohodnih staza, posjetioci su zatekli blato i kamenje.

Za današnje posjetioce u promet će biti pušten samo lift šestosjed, dok će ostali biti van funkcije zbog kvara na napajanju.

Kamenje na stazi, blato, liftovi u kvaru dočekali su građane koji su, slijedeći najavu i obećanje da imaju uvjete za skijanje, došli danas na Bjelašnicu.

- Malo je reći da smo se razočarali. Ovo je katastrofa. Došao sam s porodicom da skijamo i na kraju smo skije ostavili u autu. Ne možemo ih koristiti. Ovdje možemo samo malo prošetati i malo se sankati. Sreli smo porodicu koja je čak došla iz Tuzle na skijanje jer je najavljeno. Sramota. Ni na Igmanu ništa ne radi – kazao nam je Faris Ćebo iz Sarajeva, jedan od brojnih razočaranih sugrađana.  


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+18
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.