MANIFESTACIJA

Proglašeni laureati nagrade „Tomislav Trojak“

Organizatori su, uz podršku sponzora i donatora, uspjeli osigurati nagradni fond

Organizator Udruženje građana „Centar kreativnih aktivnosti“ iz Tuzle. E. Sk.

E.Sk

29.1.2019

Drugi po redu izbor najbolje sportske fotografije BiH, koji nosi naziv „Tomislav Trojak“ po doajenu sportske fotografije, održat će se u BKC-u u srijedu s početkom u 17 sati. Organizator je Udruženje građana „Centar kreativnih aktivnosti“ iz Tuzle.  

- Imali smo težak zadatak da odaberemo najbolje, jer je na ovogodišnji konkurs pristigao veliki broj izuzetno kvalitetnih fotografija. Sportska fotografija je veoma zahtjevna disciplina, a njen dokumentaristički značaj je nemjerljiv – kaže profesor Robert Andrejaš, predsjednik stručnog žirija, u kojem su bili još Ahmet Bajrić Blicko (fotoreporter) i Nedim Ćudić (novinar).

Organizatori su, uz podršku sponzora i donatora, uspjeli osigurati nagradni fond, a ovoga puta, osim prvoplasiranog i drugoplasiranog autora, imaju i dvije treće nagrade. 

- Nama je čast što je porodica Trojak dala odobrenje da organiziramo ovakvu jednu manifestaciju koja je jedinstvena u regionu. Možda će u budućnosti ovaj izbor biti međunarodnog karaktera, jer je pokojni Tomo bio poznat u svim krajevima bivše Jugoslavije. Iskreno bih zahvalio svim sponzorima i donatorima, jer bez njih ova značajna manifestacija ne bi bila održana – kaže predsjednik UG CKA Nedim Salaharević.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.